10 sfaturi simple despre cum să îți răcești casa în lipsa aerului condiționat

by Ioana Serban
813 views

Cei mai mulți oameni nu au încă montat un sistem de aer condiționat în propriile case, însă totuși reușesc să facă față cu brio unor veri extrem de călduroase. Tot ceea ce trebuie să facă este să folosească anumite idei practice, extrem de eficiente.

Dacă și tu ești unul dintre cei care nu dețin un aparat de aer condiționat sau nu îți dorești facturi ale energiei electrice foarte mari, atunci în cele ce urmează vei afla tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți păstra casa răcoroasă.

Iată cele mai eficiente trucuri utile pentru casă, astfel încât să te bucuri de temperaturi suportabile indiferent de vremea de afară:

  • Închide ferestrele

Dacă nu ai aer condiționat, atunci este necesar să nu permiți soarelui să pătrundă în interior. Așadar, ține geamurile închise și jaluzelele trase.

  • Închide ușile

Ai fi uimit să afli câtă căldură trece prin ușile tale. Practic, pe timp de vară, lumina echivalează cu căldura. Așadar, este necesar pentru o casă răcoroasă, să ții ușile închise, pentru a nu permite intrarea căldurii în exces în interior.

  • Folosește gheață și un ventilator

Aceasta este una dintre acele idei practice și foarte eficiente pentru menținerea răcorii în interior. Pune gheață într-un bol și poziționează-l într-un loc unde ventilatorul suflă aer peste el. Acest lucru va crea o briză rece, care se simte excelent în zilele toride.

  • Folosește lenjerie de bumbac

Pentru nopți cât mai răcoroase, folosește întotdeauna lenjerie de bumbac, căci acesta este un material care respiră și permite trecerea aerului.

  • Folosește ventilatoare de tavan

Ventilatoarele de tavan sunt un ajutor excelent în a menține o casă răcoroasă. Ele mențin aerul în mișcare constant, ceea ce, evident, îți răcorește locuința.

  • Concentrează-te pe tine

Uneori, dacă nu poți scădea temperatura din interior, poți totuși să îți scazi temperatura corpului. Poți face acest lucru apelând la diverse idei practice precum consumul unor băuturi reci, aplicarea unor cârpe reci pe gât și zona încheieturilor sau îmbrăcând haine din materiale respirabile.

  • Folosește becuri eficiente din punct de vedere energetic

Becurile obișnuite nu sunt eficiente din punct de vedere energetic, dar aduc cu ele și o altă problemă. Ele radiază multă căldură în exces atunci când produc energie. Ceea ce nu îți dorești, mai ales dacă nu deții un aer condiționat. Așa că, alege întotdeauna becuri eficiente.

  • Gătește strategic

Poți păstra casa răcoroasă în două moduri dacă ești printre cei care gătesc des acasă. Fie folosești întotdeauna aragazul și cuptorul dimineața devreme, fie alegi preparate culinare ce nu necesită utilizarea acestora.

  • Adaugă pergole sau copertine

Dacă nu ai nici o protecție în exterior împotriva soarelui, atunci acesta va pătrunde în interior, crescând și acolo temperaturile. Dar acest lucru poate fi rezolvat foarte simplu prin montarea unei copertine sau a unor pergole, care vor face umbră și vor ajuta la menținerea unei temperaturi constante în interior.

  • Rămâi hidratat

Dacă observi că sfaturile de mai sus nu sunt foarte eficiente sau ai probleme mai ales pe timp de noapte, atunci când corpul transpiră mai mult pentru a-și menține temperatura scăzută, este important să bei multă apă înainte de culcare( dar nu numai), astfel încât să nu devii deshidratat.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.