12 idei utile pentru amenajarea unei băi mici

by Ioana Serban
3464 views

Nu vei dori sau putea să folosești toate aceste idei pentru casă dintr-o dată, dar dacă alegi măcar câteva dintre ele, poți fi surprins de cât de mult se îmbunătățește viața ta și cât de mult spațiu câștigi atunci când ai o baie de mici dimensiuni. Sau pur și simplu te simți mândru că ai făcut ceva productiv.

Iată câteva sfaturi de amenajare băi mici:

1. Adaugă un cadru oglinzii

O baie ideală combină designul și funcționalitatea. Încadrarea oglinzii tale schimbă senzația de baie mică. Poți picta cadrul fie cu culoarea care îți place cel mai mult sau îi poți adăuga câteva imprimeuri.

2. Agață rafturi de condimente pentru a-ți organiza produsele și loțiunile

Două rafturi de condimente se potrivesc cu toate aceste lucruri pe care le folosești în fiecare zi (sau crezi că le vei folosi în fiecare zi). Adaugă-le o pată de culoare dacă dorești să le coordonezi cu restul băii. Poți să le atârni și în interiorul dulapurilor, astfel încât să nu fie văzute.

3. Folosește cârlige de haine în băile comune.

Dacă nu ești unul dintre norocoșii care locuiește fără colegi de cameră, atunci, când vine vorba de amenajare băi, trebuie să urmați niște reguli pentru a diferenția obiectele fiecăruia. De exemplu, agățați cârlige de haine pentru prosoape, pentru a menține lucrurile organizate.

4. Folosește soluții și idei de depozitare pentru a vă facilita găsirea lucrurilor

Când ai doar un singur dulap, trebuie să maximizezi acest spațiu minuscul. Astfel că, trebuie să găsești tot felul de idei de depozitare pentru toate obiectele mărunte pe care le păstrezi în baie.

5. Vorbind despre lucruri mărunte, ține agrafele de păr pe magneți

Acest sfat pentru amenajare băi este preluat de pe internet, dar este atât de util încât nu poate să nu fie transmis.

6. Agață două tije de duș

Aceasta este una dintre cele mai bune idei de depozitare. Cu ajutorul unor cârlige de perdea de duș poți fixa coșuri pe tija. Asigură-te că au găuri în ele, astfel încât apa să se poată scurge.

7. Pune un raft de cărți deasupra ușii pentru depozitare suplimentară

Probabil că nu vei dori să stochezi cele mai utilizate articole aici, dar poți pune prosoape suplimentare, articole de curățare (înglobate elegant într-o coșul de gunoi) sau reviste vechi.

8. Creează un punct focal, precum perdeaua de duș, pentru a atrage atenția vizuală asupra unui singur loc

Optează pentru idei de amenajare băi simple și fă din dușul tău cel mai atractiv lucru din încăpere. De exemplu, agață două perdele în loc de una și folosește o schemă de culori de bază.

9. Alege o oglindă mai mare pentru a reflecta mai mult spațiu

Este un truc vizual simplu care crește cantitatea de lumină din baie (super important atunci când te machiezi).

10. Rulează prosoapele, nu le plia

Este un truc vechi ce ține de idei de depozitare: hainele rulate te ajută să pui cât mai multe în valiză. Același lucru este valabil și cu prosoapele – atunci când le rulezi în loc să le pliezi, poți încadra mai multe în aceeași cantitate de spațiu. De asemenea, îți va face baie să se simtă mai mult ca un spa.

11. Instalează sertare în dulapuri

De obicei, le găsești pentru dulapurile de bucătărie, dar funcționează la fel de bine și în baie. Aceste idei pentru casă îți permit să accesezi adâncimile dulapului, fără a fi nevoie să scoți tot ce se află în față.

12. Instalează un suport pentru mai multe prosoape

De ce să atârni unul când poți agăța mai multe? Vei vedea că vei găsi utilitatea acestui suport destul de repede.

Link sursa foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.