18 Idei minunate pentru amenajarea balcoanelor

by Ioana Serban
1672 views

Balconul este pentru tine locul în care depozitezi cutii și duci acolo tot ce nu vrei sa mai vezi prin casă, în speranța că la un moment dat vei face și acolo ordine?

Îți dorești să ai locul tău de relaxare, iar balconul să fie o extensie a casei tale, în care să te poți relaxa în voie, fie citind o carte, fie admirând un apus superb? Sau poate ai nevoie de un balcon funcțional, cu multiple întrebuințări din cauza spațiului mic din apartamentul tău?

Ei bine, în acest articol îți vom arăta 18 idei uimitoare prin care îți poți transforma banalul balcon, într-un loc minunat din care să nu mai vrei să pleci!

1. Mașina de spălat în balcon

Un spațiu mic te forțează să găsești soluții. Ce spui de a-ți muta locul de spălat rufe în balcon?

2. Oază de relaxare

Un balcon închis îți dă posibilitatea oricărei amenajări. Îl poți transforma aproape într-un dormitor.  O canapea, o măsuță, draperii care să filtreze lumina și gata! Ai un loc minunat în care să îți petreci serile și zilele de weekend citind o carte sau răsfoind revista preferată.

3. Terasă outdoor

Într-un balcon deschis poți amenaja cu ușurință o terasă în aer liber. Acoperă un perete cu verdeață, adaugă o canapea și te poți bucura de seri in aer liber să fie nevoie să te deplasezi în oraș.

4.  Grătar in aer liber

Pasionat de gătit în aer liber? Dacă ai un balcon destul de generos poți face asta.

5. Zona superbă de relaxare

Orice balcon poate fi transformat într-un colț de relaxare, liniștit și care să îți dea o stare de bine. Pune storuri care să împiedice soarele arzător să te deranjeze, câteva etajere cu flori, ghirlande luminoase. Nu ai cum să dai greș, iar prietenii tăi vor fi încântați să stea cu tine la povești într-un astfel de loc.

Nuanțele de albastru deschis sunt foarte potrivite pentru a decora un balcon mic, vor da impresia de un spațiu mai mare, iar culoarea aleasă are efecte de calmare și visare. Nu-i așa că te duce cu gândul la o întindere nesfârșită de apă?

6. Biroul tău de acasă

Dacă obișnuiești să lucrezi de acasă, atunci iată o idee numai bună de pus în practică. Muta biroul în balcon și păstrează restul casei doar pentru cei dragi.

foto: www.pinterest.com

După cum vezi, ți-am prezentat idei pentru amenajare balcoane de diferite dimensiuni, așadar poți avea un balcon superb indiferent de mărimea acestuia.

Înainte de a începe orice lucrare de amenajare a balconului este important să stabilești ce anume îți dorești de la balconul tău: spațiu de lucru sau de relaxare? Odată ce ai lămurit acest aspect, te poți apuca de proiectul tău de amenajare. Spor la treaba!

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.