25 de idei simple pentru a avea cei mai spectaculoși dovleci sculptați de Halloween

by Ioana Serban
3283 views

Halloween-ul este o sărbătoare care a devenit din ce in ce mai populara și la noi, multe din tradițiile americane fiind importate și de noi, românii. Deși mulți nu sunt de acord cu această sărbătoare nou adoptată, există însă o mare parte a populației care se bucură de toate obiceiurile acesteia.

Una dintre cele mai populare și îndrăgite activități este sculptatul dovlecilor în diverse forme și figuri, iar în acest articol îți vom arăta 25 de idei simple și ușoare pe care le poți pune în aplicare alături de cei dragi.

Dovlecii sculptați sunt foarte atractivi pentru copii, de aceea ar trebui sa introduci pe lista de activități cu cei mici și sculptatul dovlecilor. Chiar dacă nu ești mare fan al petrecerilor de Halloween, al costumelor înfricoșătoare, dovlecii sculptați pot fi folosiți ca decor atât în casă, cât și pe terasă sau în curte.

Cum te pregătești pentru a sculpta dovleci de Halloween

Dacă te-ai decis că anul acesta vei petrece timp alături de cei dragi sculptând dovleci, iată cum trebuie să te pregătești:

  • în primul rând fă rost de dovleci: îi poți cumpăra din piață sau, dacă ești printre norocoșii cu o gradină la țară, îi poți culege direct din grădină;
  • poți alege fie dovleci albi, din cei plăcintari, fie dovleci portocalii sau chiar frumoasele tărtăcuțe decorative;
  • dacă ești începător în ale sculptatului, atunci îți recomandăm să alegi dovleci mai micuți pe care să-i poți manevra cu ușurință;
  • ustensile: pentru a sculpta dovleci ai nevoie de un cutter rezistent, cuțit sau chiar o bormașina pentru a putea face găuri;
  • opțional poți lua și vopsea de diverse culori pentru a-ți desăvârși opera de artă;
  • copiii pot folosi foarte bine și markere colorate sau carioci pentru a-și desena propriile modele;
  • în final, decide-te asupra design-ului și locului unde vei amplasa dovlecii, astfel încât aceștia să se potrivească cu decorul casei tale.

Poți opta pentru tematică de Halloween sau pur și simplu, simple decorațiuni pentru casă. Din cele 25 de idei pe care ți le vom arăta, cu siguranță vei găsi măcar una care să îți placă.

25 de idei spectaculoase pentru dovleci sculptați

Link sursă foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.