3 Jardiniere handmade perfecte pentru grădina ta

by Vali
3153 views

De ce să alegem pentru amenajarea grădinii noastre jardiniere tipice și banale, când putem opta pentru unele handmade, personalizate după propriul nostru gust?

Indiferent că alegi să le confecționezi chiar tu sau apelezi la ajutor specializat în lucrări manuale, lemnul este materia principală care ne salvează.

Cu ajutorul versatilității lui putem obține jardinierele perfecte pentru ca  grădina noastră să capete contur și personalitate. Iată 3 modele de jardiniere handmade din care tu te poți inspira.

Jardiniera din paleți

jardiniere handmade

Sursă: www.homebnc.com

Wooden Flower Boxes | Wooden flower boxes, Wooden garden planters, Wooden flowers

Sursă: www.bridgman.co.uk

Paleții reprezintă o sursă de lemn foarte ieftină și eficientă, care se pretează perfect pentru confecționarea unor jardiniere. Atunci când alegi paleții, asigură-te că sunt tratați termic și nu chimic.

Din moment ce îi vei utiliza pentru a crește plante în interiorul lor, nu dorim să ne contaminăm florile în niciun fel. În cazul în care te hotărăști că vrei să execuți chiar tu acest mic proiect, lucrurile sunt simple. În funcție de dimensiunile dorite, asigură-te că ai suficienți paleți.

Montează toate părțile și asigură stabilitatea cu ajutorul unor cuie. Calculează 20 de centimetri începând de sus. În momentul în care ai stabilit unde este acest nivel, montează o poliță de lemn cu sistem de drenaj implementat. Deasupra ei pune pământ și plantele preferate.

Vopsește jardiniera în culorile și modelele preferate. Gata! Nu rămâne decât să alegi locul perfect de amplasare și să te bucuri de rezultat!

 

Jardiniera „cascadă”

jardiniere handmade

Sursă: www.fancydiyart.com

40 Window and Balcony Flower Box Ideas (PHOTOS) - Home Stratosphere

Sursă: www.homestrastosphere.com

Rezultatul final al acestei jardiniere este cu adevărat spectaculos. În imaginile de mai sus am expus un exemplu „Înainte” și „După”, în care au fost folosite petunii.

Alte plante potrivite pentru acest tip de jardiniera ar fi lobelia sau saschiul. Dar să revenim la jardinieră. Confecționarea acesteia constă de asemenea în câțiva pași simpli. În primul rând vom executa o cutie de lemn cu deschidere pe una din laturi.

De-a lungul cutiei, vom face cu ajutorul unei bormașini găuri de aproximativ 5 centimetri cu o distanță de 12 centrimetri între ele. Montarea unor picioare de susținere este opțională. În continuare trebuie să introducem plantele cu tot cu rădăcini în găurile anterior făcute.

După ce am finalizat, nu rămâne decât să umple cutia de lemn cu pământ. Cu puțină răbdare, în câteva săptămâni vom avea o jardinieră al cărei aspect este unic.

 

Jardinierele de fereastră

jardiniere handmade

Sursă: www.hometalk.com

jardiniere handmade

Sursă: www.hometalk.com

window box planters, container gardening, flowers, gardening, how to, outdoor living, woodworking projects

Sursă: www.hometalk.com

 

Simple și rapid de executat, aceste jardiniere ce vor fi amplasate în exteriorul geamurilor vor înlocui cu succes acele ghivece clasice și inestetice.

De data aceasta ai nevoie doar de câteva polițe solide de lemn. Asigură-le stabilitatea cu ajutorul unor cuie și alege culorile preferate.

Ocupă-te acum de partea de plantat și plasează jardinierele în exteriorul geamurilor din casă. În curând, fiecare privire pe geam va avea un farmec aparte, dublat de flori vesele și multicolore.

Pe lângă aspectul estetic cu totul deosebit, partea cea mai bună la aceste jardiniere handmade este rapiditatea cu care pot fi executate. Oricare din exemplele de mai sus pot fi recreate într-un singur weekend.

Dacă activitățile ți se potrivesc, atunci ai găsit metoda ideală de a îmbina pasiunea pentru plante cu cea a lucrărilor handmade.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.