4 Idei simple DIY pentru grădina ta

by Vali
3120 views

Grădina casei tale poate fi locul în care îți lași creativitatea să atingă noi dimensiuni.  Există o mulțime de idei inovative care pot transforma aspectul grădinii tale, inspirând acel sentiment de liniște, relaxare și bucurie.

Mai jos îți prezentăm câteva dintre cele mai simple și de efect decorațiuni DIY pentru grădină, care implică efort și buget minim.

Aleea din Mozaic

Idei DIY pentru grădină

Sursă: www.littlepieceofme.com

Cu un aspect impresionant, aleea din mozaic poate schimba radical dinamica grădinii tale. Iată cei 5 pași simpli de urmat –

  • 1. Alege zona potrivită.
  • 2. Instalează câteva matrițe de lemn care îți vor servi drept suport pentru ciment.
  • 3. Toarnă cimentul.
  • 4. Pe deasupra, decorează cimentul cu modelul tău preferat de mozaic.
  • 5. Asigură totul cu o folie de plastic, fără să atingi mozaicul, și așteaptă să se usuce cel puțin 24 de ore.

Creată după gustul tău, va fi o adevărată încântare și punctul principal de atracție din grădina ta.

Suporturi reciclabile pentru plante aromatice

13 Plastic Bottle Vertical Garden Ideas | Soda Bottle Garden – We-Love-Home

Sursă: www.welovehome.com

Dacă și tu ai adunat în timp o cantitate surprinzătoare de sticle din plastic, acum este momentul să le dai funcționalitatea de care aveau nevoie.

Dezlipește eticheta sticlei. Taie partea de sus, astfel încât să rămână la o dimensiune de trei sferturi.  Umple sticla cu pământ de flori, lăsând liber cam 5 centimetri în partea de sus.  Plantează semințele plantelor pe care ți le dorești, și gata!  Acum nu rămâne decât să-ți antrenezi răbdarea.

Această idee se pretează pentru plante suculente, dar și pentru diferite specii de ierburi aromatice. În câteva săptămâni vei vedea și rezultatele spectaculoase.

Rame foto pentru plante

Idei DIY pentru grădină

www.idealhome.co.uk

 

Alege câteva rame foto de grosimi mari. Indicate sunt cele de lemn.  Aplică pe spate un material de susținere din cauciuc. Securizează materialul pe rame astfel încât să nu se deplaseze.   Adaugă plantele într-un suport stabil din plastic, care să fie cu un centimetru mai mic decât rama foto.

În final, lipește suportul cu plante pe materialul cauciucat din interiorul ramei. Alege locul perfect pentru a le instala pe perete și creează acest element vizual unic!

Invită păsările la o cană cu ceai

Idei DIY pentru grădină

Sursă: www.wonderfuldiy.com

Titlul poate suna cel puțin interesant dar, indiferent că e primăvară, vară sau toamnă, cu siguranță prin grădina ta se perindă câteva vrăbiuțe înfometate.  Alege o cană de dimensiuni mici de care te poți lipsi, lipește-o de un suport de lumânări și atașează-i acestuia un mic cârlig de fier.

Agață cârligul într-un pom sau de marginea gardului tău și umple ceșcuța cu mâncare pentru păsări.  Dintr-odată, grădina ta va fi mult mai animată și păsărelele îți vor ciripi recunoscătoare.

Indiferent că ești la început sau ai deja cunoștințe avansate în domeniul lucrului manual, aceste idei de decorațiuni pentru grădină sunt foarte ușor de făcut.  Executate din materiale pe care în mod normal le-ai arunca, acestea pot fi reciclate și transformate în mici comori care îți vor scoate grădina din anonimat.

Pe lângă aspectul lor deosebit, vei știi cu siguranță că nu le vei mai găsi în nicio altă amenajare de grădină, iar sentimentul  de a crea ceva cu propriile tale forțe este unul de neegalat.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.