4 plante care vor supraviețui frigului din timpul iernii

by Ioana Serban
10013 views

Sezonul de iarnă este aici și încă o dată, unele case devin prea reci pentru majoritatea plantelor. Vestea bună este că există multe plante rezistente la frig care ar putea prospera în medii de creștere întunecate, reci și uscate. Îngrijirea acestor plante este atât de ușoară, chiar și începătorii nu vor avea greutăți să-și crească propria grădină interioară în mijlocul sezonului de iarnă.

În ghidul de astăzi, să aruncăm o privire la unele plante de casă rezistente care ar putea supraviețui frigului de peste iarnă:

Planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia)

Planta ZZ, cunoscută și sub denumirea de ferigă de arumă, este o plantă de casă populară cunoscută pentru frunzișul său verde intens, strălucitor. Această plantă de casă ar putea funcționa ca un decor viu sau ca un afișaj al piesei centrale! Aceasta este incredibil de frumoasă, dar este atât de ușor de îngrijit. În primul rând, această plantă ar putea supraviețui condițiilor de lumină scăzută. Puteți așeza această plantă în orice colț al casei, deoarece poate tolera medii reci și umede.

Ceea ce face planta ZZ unică este că poate supraviețui chiar și întunericului, ceea ce face ca planta să fie adecvată pentru lunile de iarnă. Planta ZZ este în creștere naturală lentă, astfel încât va prospera în locuri care obțin lumină naturală. Nu crește nici prea mare, așa că nu va ocupa mult loc.

plante rezistente la frig

Feriga Maidenhair

Această plantă de casă este ușor de recunoscut pentru frunzișul său grațios. Este planta perfectă pentru a o crește dacă dorești să aduci frumusețea naturii în casa ta. Feriga Maidenhair crește în mod natural în pădure, astfel încât poate supraviețui condițiilor de creștere cu lumină scăzută. Această plantă de casă este incredibil de tolerantă la umiditate și temperatură scăzută. Feriga Maidenhair ar putea prospera și în medii umbroase.

Lumina solară directă strălucitoare ar putea dăuna frunzișului său delicat, așa că este mai bine să puneți această plantă în locuri răcoroase care obțin o lumină solară limitată. Feriga Maidenhair poate tolera medii ușor uscate, deși crește cel mai bine atunci când este udată frecvent.

Reține că feriga Maidenhair adoră solul umed constant, așa că se recomandă să o așezați într-un loc umed. De asemenea, ajută dacă utilizezi soluri compacte sau retentive.

Plante de apartament care nu au nevoie de multa apă

Crinul

Crinul este o plantă de casă versatilă care poate fi cultivată atât în ​​interior cât și în aer liber. Această plantă de casă este cunoscută pentru florile vii în formă de trompetă, care variază în culori de la roșu la portocaliu pal. Crinii sunt capabili să-și păstreze frunzișul tot anul, chiar și în mijlocul sezonului de iarnă.

O parte din motivul pentru care această plantă de casă este atât de versatilă este capacitatea sa de a se adapta la diferite medii de creștere. Ar putea supraviețui camerelor luminoase și / sau camerelor întunecate.

Cu toate acestea, cel mai bine este să luați crinii în ghiveci în interior, odată ce clima se va răci. Crinii preferă o vreme mai blândă, deși poate tolera medii uscate. Această plantă nu necesită multă udare.

Acestea fiind spuse, crinii adoră solul bogat, bine drenat, așa că trebuie să îmbogățești solul cu îngrășăminte din când în când.

plante rezistente la frig

Filodendron

Filodendronul va prospera într-un cadru exterior sau interior. Filodendronul este iubit pentru frunzele sale mari, de un verde-viu, despicate.

Acest lucru face ca filodendronii să fie un decor minunat în locuință! Este incredibil de puternic. Este rezistent la secetă și poate tolera medii umbroase. Această plantă de casă iubește solul care se scurge bine.

Filodendronii adoră solul umed, dar urăsc apa multă așa că udă cu atenție această plantă. Filodendronul poate supraviețui perioade lungi de secetă, astfel încât nu este nevoie să îl udăm des.

plante rezistente la frig

sursa foto: www.pinterest.com

Vezi mai multe despre INGRIJIREA FLORILOR

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.