5 Idei creative pentru organizarea florilor din grădină

by Vali
5207 views

Cele mai bune idei de organizare a spațiilor cu flori încorporează mai multe criterii pe care trebuie să le cunoști. Plante perene, anuale, sezoniere sau ornamentale – pentru toate este nevoie de o mica cercetare pentru a te asigura că se potrivesc zonei în care locuiești, ce culori și texturi pot avea și mai ales, dacă au anumite interdicții sau aspecte speciale de care trebuie să ții cont.

Alege design-ul potrivit

flori din grădină

Sursă: www.chiclittlehouse.com

Preferințele personale sau stilul arhitectural în care se încadrează casa pot dicta design-ul grădinii tale. Tot ele vor seta și parametrii pentru dimensiunile ei.

În funcție de dorințele tale, multitudinea de idei pentru amenajare îți vor revela singure ce flori se pretează design-ului tău. De exemplu, pentru un peisaj arhitectural cu tendințe moderne cea mai bună abordare este cea minimalistă. În acest caz, îți poți organiza grădina cu paturi și alei ghidate de flori în nuanțe pastelate sau neutre.

Determină forma și dimensiunea grădinii

Perennial Flower Bed for Summer-long Blooms

Sursă: www.pixabay.com

Amenajarea curții poate fi executată în multe forme și dimensiuni. Pentru a-ți face o idee despre cum va arata dispunerea florilor în grădina ta este recomandat să folosești o unitate de măsurat.

Astfel, poți să privești eventuala amenajare dintr-un punct de vedere practic. Ai acces la toate florile, inclusiv la cele din mijloc? Ai opțiunea de a  adăuga ulterior o mica alee? Începe cu puțin. Poți oricând să-ți extinzi planul dacă hotărăști că este necesar.

Stabilește selecția de flori dorită

flori din grădină

Sursă: www.fur.press.com

Dacă ai decis care este design-ul, forma și dimensiunea grădinii tale, e timpul să alegi ce flori vei planta. Ia în considerare flori deosebite în culori puternice pentru a putea crea un punct central de atenție. Apoi, ține cont și de alte aspecte ca dimensiunea florilor, perioada de înflorire sau combinațiile posibile de culori.

Evaluează înălțimea fiecărei categorii de flori

flori din grădină

Sursă: www.housely.com

Și aspectul înălțimii fiecărei flori este un criteriu de care trebuie să ții cont atunci când faci research de idei pentru grădină. De exemplu, dacă alegi să dispui aranjamentele florale pe lungimea casei, atunci  cele mai înalte plante vor fi amplasate în partea din spate.

Astfel, trebuie să te asiguri că atunci când vor ajunge la înălțimi maxime nu vor bloca vizibilitatea unui geam sau unei uși.

Dacă optezi pentru dispunere de tip insulă în care aranjamentele florale vor fi în forma unui cerc, atunci cele mai înalte plante trebuie să fie amplasate în centru.

Ai în vedere că unele flori de dimensiuni mici suferă dacă sunt private de lumină. Asigură-te, deci, că plantele mai mari nu vor crea această problemă pentru ele.

Paturile din flori

flori din grădină

Sursă:www. alternative.net.br

Pentru amenajarea oricărei grădini, paturile din flori sunt o piesă de decor nelipsită. Pot fi dispuse în nenumărate moduri: pe lângă casă, de-a lungul curții, modelate în tot felul de forme, și chiar încorporate în diferite obiecte decorative DIY.

Proiectarea unei grădini impresionante plină de flori este despre mai mult decât achiziționarea de ustensile și decoruri potrivite.

Cum plantăm florile, cum delimităm foarte bine spațiul și cum organizăm florile pentru a  deveni elemente de decor principale – aceste aspecte pot crește valoarea casei tale cu 10% , devenind astfel o investiție de pe urma căreia ai doar de câștigat.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.