5 Plante de grădină rezistente la secetă

by Vali
2579 views

Alegerea unor plante potrivite pentru o zonă secetoasă poate fi o adevărată provocare. Partea bună este că există o mulțime de plante, copaci sau flori care se pot dezvolta și arăta minunat chiar și în condiții de secetă. Aceste plante ne pot ajuta să reducem timpul și finanțele ce trebuiau investite în sisteme de irigare.

Îți prezentăm în continuare 5 plante tolerante la secetă, care vor arată minunat în grădina ta.

 

Pelinița

Southernwood (Artemisia abrotanum)

Sursă: www.thespruce.com

Sub denumirea științică de Artemisia, Pelinița este planta ce are sute de specii de ierburi și arbuști duri. Una dintre acestea, și poate cea mai cunoscută dintre ele, este tarhonul.

Ca aspect, Pelinița prezintă modele complexe de frunze, combinând de obicei culorile verde și argintiu. Ca amenajare, se potrivește perfect într-un cadru alăturat ierburilor ornamentale sau plantelor suculente.

Pelinița necesită a fi udată doar în faza incipientă de răsad. După această etapă, este nevoie de apă doar după perioade îndelungate fără ploaie.

 

Penstemonul

Close-up of a purple beardtongue - Penstemon - flower plant pollinated by a bee.

Sursă: www.bluestoneperennials.com

Cu peste 250 de specii, această plantă crește și rezistă în climate diferite precum cel deșertic, de câmpie și chiar de munte. Forma florilor acesteia  este una tubulară, iar dispunerea pe tulpină este sub formă de clustere.

Panstemonul necesită foarte puțină mentenanță. În ceea ce privește udatul, acesta ar trebui să se întâmple o dată la 4-5 săptămâni, în cazul în care ne confruntăm cu lipsa totală de ploi.

Ține cont de faptul că în condiții ideale, Panstemonul tinde să se extindă puțin agresiv, așa că pregătește-te să rărești noile răsaduri dacă vrei să limitezi extinderea.

 

 Mușcatele

63 Different Types of Geraniums - Home Stratosphere

Mușcatele din soiul Pelargonium sunt plante cu adevărat rezistente. Majoritatea speciilor acesteia încep să înflorească spre sfârșitul primăverii, iar speciile mai noi înfloresc chiar și toamna.

Mușcatele sunt plante cu creștere redusă în înălțime, care pot adopta aspectul unui mic arbust. Sunt, de asemenea, plante cu viață îndelungată, care pot rezista decenii întregi  fără îngrijiri adiționale. În plus, sunt unele dintre plantele care se propagă foarte ușor prin butași.

 

Lavanda

Growing Lavender, Planting & Caring - Buy Lavender Plants | Garden Design

Sursă: www.gardendesign.com

Plantele de lavandă produc flori minunate de culoare mov-albăstrui, care înfloresc pe tot parcursul sezonului de vegetație. Lavanda este cunoscută pentru parfumul său calmant, și este exploatată în acest sens, din punct de vedere comercial.

Se găsește în mod natural în soluri uscate și nisipoase, astfel încât a dobândit o rezistență uluitoare la secetă. În ceea ce privește îngrijirea ei, aceasta necesită pe langă udarea ocazională, înlăturarea florilor uscate. Astfel, te asiguri că lavanda ta se extinde într-un mod sănătos.

 

Liliacul sălbatic

Pen in Hand: Wild Lilac: a beautiful native shrub that can clean your hands | Lifestyle | tehachapinews.com

Sursă:www.tehachapinews.com

Speciile de liliac sălbatic sunt arbuști parfumați și colorați. Sunt tolerante la secetă și, în afară de aspectul esetic, pot fi utilizat ca gard viu sau acoperire de sol. În faza incipentă de dezvoltare a plantei va fi nevoie de apă săptămânal.

După acest moment, liliacul nu va mai necesita apa decât în perioadele prelungite de secetă. De asemenea, nu este nevoie de îngrăsământ, decât dacă solul este foarte sărac.

Anual, din liliac se va tunde aproximativ o treime pentru a-și menține forma. Este un arbust minunat, atât din punct de vedere vizual cât și funcțional, cu viață lungă ce poate ajunge chiar și la 25 de ani.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.