6 Idei inspirate pentru aranjarea ghivecelor de flori

by Vali
3011 views

Pentru ca atmosfera grădinii tale să te aducă în zona de relaxare și inspirație, aceasta necesită o amenajare pe măsură. Nimic nu se compară cu toate activitățile recreative pe care le poți desfășura în propria grădină, dar întreținerea și decorarea ei ne dă de multe ori bătăi de cap.

O metodă simplă și eficientă la care poți apela pentru a  aduce voie bune și frumusețe grădinii tale este amenajarea ce implică flori de toate culorile, și ghivecele lor în forme și dimensiuni variate.

Iată o selecție a celor mai inspirate modele de ghivece, care se găsesc în majoritatea magazinelor de specialitate, dar și câteva idei pe care le poți crea chiar tu.

Aranjamentul pe niveluri

Sursă: www.almanac.com

Un mic exemplu de amenajare cu adevărat specială a ghivecelor cu flori este cel în care aduci la viată un spațiu ce implică trepte. Dispunerea ghivecelor la nivel inegal va crea un efect vizual extraordinar, și va pune în valoare frumusețea fiecărei flori din interiorul acestora.

Ghivecele din sticlă

Sursă: www.randomanny.com

Dacă alegi ghivece transparente, atunci modul în care stabilești dispunerea plantelor este esențial. Trebuie să fie un aranjament unic, deoarece faptul că materialul permite accesul direct va atrage toate privirile. Sunt recomandate plantele suculente. Cu ajutorul lor vei putea obține o piesă decorativă originală și creativă.

Aranjamentul vertical

35 Creative Ways to Plant a Vertical Garden - How to Make a Vertical Garden

Sursă: www.www.countryliving.com

Acest tip de aranjament poate fi utilizat atunci când dorești să obții un decor modern.  Ghivecele cu flori vor  fi amplasate la distanță egală unele de celelalte pentru a reda un simț de simetrie.

Minimalism și simplitate

aranjarea ghivecelor

Sursă: www.aliexpress.com

Poți aborda minimalismul chiar și aici. Alege să folosești un tip de ghiveci cât mai simplu pentru a nu încărca inutil simțul optic. Această alegere îți oferă libertatea de a recupera pe partea de extravaganță. Poți planta oricât de multe flori multicolore, fără teama că ar putea rezulta un decor mult prea aglomerat.

Pictura manuală în stilul propriu

sursa: https://www.seemamago.com/

Această propunere implică puțină îndemânare și multă creativitate. Achiziționează cele mai simple ghivece din ceramică și acuarele rezistente la apă. Lasă-ți imaginația liberă și pictează orice consideri că se potrivește pentru amenajarea ideală pe care ți-o imaginezi.

Această propunere de decor permite să-ți lași amprenta asupra amenajării, și va fi un punct de atracție pentru toți invitații tăi.

Dimensiuni extreme

aranjarea ghivecelor

Sursă: www.thecreativityexchange.com

Dacă vrei să te asiguri că aranjamentele tale florale sunt vizibile pentru toată lumea, atunci trebuie să știi că ele își ating scopul doar pe jumătate. Florile bine întreținute și îngrijite cu drag vor impresiona întotdeauna, dar alegerea unor ghivece de dimensiuni mari va face diferența.

Optează pentru astfel de modele pentru a realiza un decor impunător, dar plin de culoare și frumusețe.

Pentru amenajările înflorate, combinația perfectă dintre florile alese și ghivecele lor  este o mare temă de căutare. Nu trebuie să apelezi la specialiști pentru aceste alegeri, dar puțin research nu strică. Cu ghivecele potrivite poți arăta adevărata frumusețe a florilor tale.

De asemenea, principiul cromaticii în dispunerea armonioasă a florilor cântărește destul de mult. Sperăm că aceste sfaturi îți vin în ajutor, iar decorul casei și grădinii tale devine astfel unul mai ușor de realizat.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.