6 idei pentru grădina realizate cu buget mic

by Ioana Serban
6582 views

Dacă ai impresia că grădina ta are nevoie de lumină, sau decoraţiuni frumoase pentru a arăta mai bine, nu te grăbi să pleci la cumpărături! Există decoraţiuni de grădină pe care le poţi face chiar tu cu ceea ce ai la îndemână, fără a fi necesare investiţiile costisitoare.

1. Organizator pentru firele de legat roşii

Te-ai săturat de ghemele încurcate al căror capăt nu îl găseşti niciodată când ai nevoie să legi roşiile? Hai să rezolvăm problema! Pur şi simplu ataşează una sau mai multe pâlnii de bucătărie cu gura în jos pe peretele din magazie sau din şopron. Acum pune ghemul în pâlnie şi scoate-i capătul prin gura acesteia şi trage-l, va fi mereu distribuit corespunzător şi nu se va mai încurca. Poţi refolosi şi sticle de plastic in loc de pâlnii.

2. Rafturi din lăzi de lemn

O altă idee de amenajare grădină, dar şi spaţiu de lucru, este să îţi creezi un loc de depozitare pentru instrumentele de grădinărit, ghivece şi alte accesorii. Cu siguranţă ai câteva lăzi de lemn cu care nu ştiai ce să faci. Acum se vor dovedi utile. Stivuieşte lăzile de-a lungul peretelui pe verticală, răsturnate cu fundul la perete, sau la gard. Dacă este necesar, le poţi fixa cu câteva cleme de zidărie sau de gard pentru a fi mai sigure.

3. Transformă rafturile vechi într-o grădină verticală cu plante aromatice

Un dulap vechi cu rafturi este ideal pentru a-l transforma într-o grădină verticală. Tot ce ai de făcut este să îl montezi pe un gard sau pe un perete şi să îl umpli cu ghivece cu flori sau plante aromatice. Dacă nu ai rafturi, foloseşte cu o scară veche sau chiar paleţi.

4. Utilizează oalele vechi de bucătărie pe post de ghivece

Poţi obine atât de uşor câteva decoraţiuni de grădină refolosind oalele vechi din bucătărie! Pe lângă faptul că nu te costă nimic, ai şansa să le reciclezi într-un mod inspirat. Oalele de bucătărie sunt rezistente şi se pot folosi fără grijă ca ghivece care se vor expune în aer liber. Tot ce trebuie să faci este să asiguri câteva găuri de drenaj în partea de jos a vaselor şi să plantezi plante în ele.

5. Adu în grădina accesorii de interior

Nu este nevoie să faci achiziţii speciale în decoraţiuni grădină dacă ai în casa câteva piese drăguţe de care te poţi lipsi. Astfel, accesoriile texturate precum coşurile din paie, scaunele de pânză, covoraşele colorate şi orice altceva crezi că s-ar potrivi, se pot aduce în grădină. În acest mod vei crea o atmosferă plăcută şi elegantă în grădină şi vei extinde spaţiul de relaxare.

6. Pictează numărul casei pe ghivece de flori

Dacă vrei ceva deosebit pentru numărul casei, să ştii că avem o idee minunată pentru tine! Pictează-l cu culoarea dorită pe ghivece de flori. Nu te costă nimic, mai ales dacă ai deja pe terasa câteva ghivece cu plante. Foloseşte-ţi creativitatea şi alege un design pentru numere, astfel încât să fie vizibile, dar şi estetice. Dacă ai de pictat mai multe numere, poţi să le pui separat, fiecare pe câte un alt ghiveci.

sursa foto: www.pinterest.com

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.