6 Modalități eficiente de separare a spațiului

by Vali
1568 views

Felul în care o casă este divizată ne dă de multe ori bătăi de cap. Indiferent că ai un apartament micuț sau o casă cu multe camere  există șanse ca modul în care este realizată construcția să nu se plieze pe nevoile tale.

Dacă situația nu-ți permite să adaptezi pereții în funcție de necesități, atunci printre aceste modalități eficiente de separare a spațiului ai putea găsi varianta care să îți vină în ajutor.

Separatoarele pliabile sau diferite materiale care se pretează acestui scop sunt în egală măsură practice și potrivite pentru majoritatea design-urilor.

Mai jos găsești câteva idei de amenajări interioare care să te inspire în acest sens.

Biblioteca-separator

separarea spațiului

Sursă: www.casakids.com

Indiferent că cititul se află printre pasiunile tale sau nu, o bibliotecă poate fi metoda simplă, dar elegantă de a crea un spațiu separat, destinat altor activități. Sunt atât de multe variante potrivite, încât poți găsi cu siguranță biblioteca perfectă pentru design-ul din interiorul casei tale.

Separatorul din plante

separarea spațiului

Sursă: www.floresy.online.com

 

Un perete plin de plante poate fi soluția perfectă pentru a secționa spațiul așa cum îți dorești. Folosește un corp de mobilier pe care sunt dispuse rafturi, și conferă-i mai multă utilitate. Integrează un spațiu de lucru și obține funcționalitate maximă din această amenajare.

Perdele – modalitatea ultra eficientă de separare a spațiului

separarea spațiului

Sursă: www.bedbathandbeyond.com

Pentru spațiile ultra mici trebuie să apelezi la creativitate. Atunci când nu poți instala alte unități de mobilier, poți separa spațiul prin diferite materiale textile.

Perdelele lungi și masive sunt o variantă spre care te poți îndrepta. Sunt cu atât mai practice cu cât poți oricând să le scoți din câmpul tău vizual cu o simplă mișcare a mâinii.

Alege un model cu diferite imprimeuri pentru a obține dinamism garantat în cameră.

Uși glisante

Painted white sliding-door with TVIN 2.0 sliding-system. Add cool handle? From doors4uk.co… | Portas de correr, Portas de correr para cozinha, Portas de correr sala

Sursă: www.bacbs.com

Poți privi această varianta ca pe un proiect DIY. Nu ai nevoie de ajutor specializat pentru instalarea unor astfel de uși, iar efectul este instant! Cu această metodă poți obține antifonare adevărată și astfel, utilitate eficientă.

Folosește-te de canapea

20+ Clever Room Divider Ideas - Folding Screen and Wall Partition Decorating Tips

Sursă: www.housebeautiful.com

Nu e nevoie să achiziționezi mobilă nouă, și nici chiar separatoare speciale. Poți separa o cameră cu mobilierul pe care îl deți deja.

În acest sens, canapeaua este o soluție foarte la îndemână. Stabilește dimensiunea spațiului pe care vrei să îl separi de restul camerei și amplasează canapeaua chiar acolo unde vrei ca acesta să se termine. Nu îți va oferi intimitate totală, dar este o bună variantă de separare vizuală.

Separarea în înălțime

separarea spațiului

Sursă: www.https://www.architecturaldigest.com/

Poți renunța cu totul la ideea de a găsi un înlocuitor de perete separator. Optează pentru o amenajare îndrăzneață, jucându-te cu diferite niveluri de înălțime. Spațiul ales va fi separat vizual de dimensiune, și vei crea astfel delimitarea dorită.

Cum delimităm eficient spațiul într-o locuință în care acesta este foarte restrâns? – aceasta este una dintre cele mai mari provocări atunci când ne gândim cum putem multiplica o cameră. Scopul este să maximizăm spațiul folosind metode practice, care implică efort și buget minim.

Din fericire, există o gamă largă de soluții. Nu rămâne decât să o identificăm pe cea potrivită necesităților noastre de zi cu zi, și să o asociem stilului și personalității noastre.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.