6 Pași simpli pentru a obține gazonul perfect

by Vali
729 views

Aspectul gazonului este punctul principal de atracție al oricărei grădini. Un gazon frumos, des și sănătos va oferi un ambient perfect pentru ca tu să te bucuri din plin de curtea ta. Cum putem obține rezultatul dorit? În articolul de astazi  îți venim în ajutor cu un ghid detaliat, care cuprinde pașii esențiali, de la plantare, până la menținere și reparare.

 

Pasul 1 – Analiza grădinii tale

How to Lay Sod - Step-by-Step Tutorial for Installing Sod Yourself

Sursă: www.housebeautiful.com

Înainte de a începe să lucrezi efectiv la aspectul gazonului, fă o scurtă revizuire a grădinii tale. Urmărește spațiul disponibil și partea practică a acestuia. Observă forma și dimensiunea grădinii – Care parte este mai însorită? Pe ce porțiuni pășești mai des? Ține cont de aceste aspecte deoarece influențează total aspectul gazonului.

 

Pasul 2- Alegerea potrivită pentru tine

gazonul perfect

Sursă: www.customlawn.com

Atunci când vorbim de gazon există două opțiuni principale: semințele pe care le poți planta sau rulourile de gazon gata crescut. Ambele variante vin cu beneficii și riscuri. Semințele vor oferi un gazon cu aspect natural iar  investiția financiară este foarte convenabilă.

Riscul principal al acestei alegeri este că va necesita să implici mai mult din timpul tău pentru ca rezultatele să fie cele așteptate. Rulourile de gazon vor veni cu rezultat instant, fără prea multe bătăi de cap. Riscul constă în costul financiar mult mai ridicat față de prima opțiune.

 

Pasul 3- Pregătește terenul

gazonul perfect

Sursă: www.southweststonesupply.com

Indiferent care este alegerea ta, pregătirea terenului este aceeași. Începe prin a înlătura pietrele, buruienile sau orice alte elemente care ar putea periclita evoluția gazonului. După finalizarea etapei de curățenie, pământul trebuie săpat și nivelat cât mai bine cu putință. După acest proces este necesară o pauză de două- trei săptămâni pentru ca solul să se așeze.

 

Pasul 4 – Plantarea

How to Create and Maintain a Beautiful Lawn – Just Lawnmowers Blog

Sursă: www.justlawnmowers.co.net

Dacă ai bifat primii trei pași, înseamnă că totul este pregătit: putem începe plantarea propriu-zisă. Însemânțarea se face uniform, fără a insista pe anumite zone. Cantitatea trebuie să fie aceeași pe toate porțiunile și este de preferat să nu aglomerăm cu o doză prea mare de semințe. Abundența va duce spre sufocarea semințelor.

 

Pasul 5 – Udatul gazonului

gazonul perfect

Sursă: www.realitylandscape.com

Acest pas necesită o mică cercetare asupra zonei în care locuiești. În funcție de acest aspect vei determina caracteristicile solului tău. Este o zonă secetoasă ce are nevoie de umiditate sporită? Sau poate din contră, solul tău este preponderent umed și nu necesită irigare constantă.

Ca reguli generale, momentul ideal pentru udatul gazonului ar fi o dată pe săptămână, dimineața înainte ca soarele să determine punctul maxim de căldură. Astfel, vei permite apei să pătrundă în sol înainte ca aceasta să se evapore datorită căldurii excesive.

 

Pasul 6 – Protejează gazonul

gazonul perfect

Sursă: www.thewowstyle.com

Oricât de strict ai urma pașii de mai sus, întotdeauna vor exista dăunători care să distrugă gazonul. Furtunile agresive, secetele exagerate, uzarea excesivă sau animalele – toate acestea contribuie la degradarea gazonului. Limitează pe cât posibil aceste aspecte și creează din plantat, udat și îngrijit o rutină pentru bunăstarea gazonului tău. Doar așa gazonul tău îți va oferi acel sentiment de relaxare, ordine și bucurie de care ai nevoie.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.