6 Principii ale decorulului rustic

by Vali
1044 views

Decorul rustic rămâne în topul listelor de amenajări interioare preferate. Design-ul tradițional este atât de iubit tocmai datorită faptului că ne reamintește de copilărie.

Decorul rustic autentic întâlnit în casele de la sat este mai greu de obținut. Putem însă realiza o adaptare foarte apropiată de adevăr în propriul nostru apartament din oraș. Îmbinând elementele vechi cu cele moderne vom reuși să obținem un stil unic, personalizat și autentic.

Iată câteva idei pentru a putea integra cu ușurință decorul rustic în casele noastre.

Evidențiază  naturalul

Rustic Décor Allure: Decorating Your Rustic Retreat | Native Trails

Sursă: www.nativetrailshome.com

Una dintre caracteristicile de bază ale decorului rustic este utilizarea materialelor naturale. Asta presupune integrarea lemnului și a pietrei atât la baza design-ului, cât și atașate mobilierului.

De asemenea, pânza este folosită ca material principal într-un astfel de decor. Finalitatea ar trebui să exprime simplitate și naturalețe. De aceea, evită utilizarea unui mobilier lucios ce ar putea trăda multă procesare.

Caută acel aspect imperfect sau brut al lemnului și senzația de rustic nu va întârzia să apară.

Mobilierul handmade

decorul rustic

Sursă: www.zinhome.com

Păstrându-ne în aceeași tendință de natural, mobilierul rustic ar trebui să pară construit într-un atelier, nu într-o fabrică. De obicei, mobila este mare, impunătoare, dar concepută pentru a fi confortabilă și comodă. În acest decor, minimalismul este inexistent.

Paleta de culori

decorul rustic

Sursă: www.rustica.com

În mod predictibil, paleta culorilor ar trebui să cuprindă de asemenea nuanțe cât mai naturale. Gama culorilor nude, verzi, gri sau maro – toate acestea vor favoriza un aspect primitor, de familie.

Materialele textile și îmbinarea lor

decorul rustic

Sursă: www.countryliving.com

Casele rustice încorporează o varietate largă de materiale. Singurele lucruri pe care le au în comun sunt, desigur, naturalețea și simplitatea. Alăturarea mai multor materiale cu texturi diferite nu este o greșeală de această dată.

Tapiseriile cu motive populare lucrate manual din in, bumbac, cânepă sau lână sunt un element ce nu ar trebui să lipsească dintr-un astfel de decor.

Imprimeuri și modele

Interior Design Philosophy: Karl Marx and Rustic Design

Sursă: www.builddirect.com

Pentru că cele mai multe suprafețe și obiecte sunt păstrate în stare cât mai simplă, imprimeurile și modele sunt responsabile cu plusul de farmec ce scoate din anonimat orice locuință. Motivele florale, geometrice sau zoomorfe vor ajuta la completarea unui interior rustic autentic.

Creează contraste și combină stiluri

decorul rustic

Sursă: www.countryliving.com

Deși poate îți dorești un design tradițional cât mai real, trebuie să adaptezi totul la nevoile zilelor noastre. Într-un apartament sau o casă din zilele noastre este greu să  ne imaginăm un decor complet antic.

Trendul rustic din vremurile actuale ne permite să facem o fuziune între nou și vechi. Îmbinarea celor două elemente este foarte utilă. Posibilitățile sunt infinite iar rezultatele unui concept rustic realizat corect sunt impresionante.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.