6 Tipuri de plante potrivite pentru arcadele cu flori

by Vali
2606 views

Cu ajutorul arcadelor de flori poți obține un ambient cu totul special, plin de serenitate și frumusețe. Îngrijirea florilor potrivite pentru aceste  arcade nu presupune un efort deosebit. Din contră, investiția de timp și finanțe este extrem de redusă, iar rezultatul este un adevărat spectacol.

Dintr-odată, curtea ta va deveni plină de culoare și strălucire, iar ție îți va reda o stare de plenitudine cu privire la aspectul grădinii tale. În articolul de azi vă prezentăm cele mai încântătoare variante de flori, potrivite pentru a crește pe acest tip de arcade.

Clematis sau Clematite

arcade cu flori

Sursă: www.earthendgarden.com

Clematitele sunt unele dintre cele mai frumoase plante cățărătoare. Sunt o variantă excelentă pentru decorul grădinii, având o creștere rapidă ce  poate ajunge la o înălțime de 10 metri. Atașate arcadelor destinate pentru flori, vei obține un peisaj cu totul deosebit de care te poți bucura aproximativ 8 luni din an.

Hortensiile

arcade cu flori

Sursă: www.amazon.com

Deși aspectele de îngrijire sunt ceva mai complexe, hortensiile sunt o minunată alegere pentru arcade. Multitudinea de culori te va bine dispune și poți cu ușurință să le folosești pentru a crea buchete de flori cu adevărat splendide.

Ține cont de faptul că hortensiile se simt cel mai bine în zone umbroase, cu pământ umed. Astfel, amplasarea arcadei ar trebui să fie ghidată de aceste două reguli.

Trandafirii cățărători

arcade cu flori

Sursă: www.ebay.co.uk

Sunt poate cea mai populară alegere pentru dispunerea pe arcade. Este de înțeles. Rezultatul final în momentul înfloririi complete este de-a dreptul impresionant. Densitatea florilor și culorile lor aprinse vă vor depăși orice așteptări.

Dacă ești la prima încercare de a crește flori cățărătoare pe arcade atunci optează fără griji pentru trandafirii cățărători.

Akebia Quinata

Akebia Quinata – The Chocolate Vine

Sursă:www.gardenseeker.com

Sau sub denumirea populară: vită de ciocolată. Plantă ce înflorește în luna Aprilie, este extrem de cunoscută atât datorită florilor în sine, cât și a frunzelor cu totul speciale, grupate câte 5.

Această plantă cățărătoare are și o parte practică pe lângă aspectul superb – Fructele acesteia sunt comestibile, iar noaptea emană un puternic miros de ciocolată.

Originară din China, aceasta era folosită pentru remedii naturiste din medicina tradițională.

Trâmbiță

arcade cu flori

Cunoscută ca Trompeta Cățărătoare sau Luleaua Turcului, este o plantă ce  garantează înfrumusețarea oricărui spațiu. Vei realiza un decor floral unic prin atașarea acesteia pe o arcadă. Este o alegere potrivită și datorită faptului că se adaptează extrem de ușor atât climatelor secetoase, cât și celor cu umiditate excesivă.

Thunbergia

arcade cu flori

Sursă: www.amazon.com

O altă plantă cu rapiditate uluitoare în creștere. Florile acesteia  pot fi  galbene, albe sau portocalii, iar îngrijirea ei este extrem de simplă. Perioada în care se simte cel mai bine este în toiul verii. Temperaturile ridicate de peste 24 de grade sunt preferatele ei.

De asemenea, solul trebuie să fie mereu umed și bine drenat. În momentul creșterii pe arcade, aceasta își va răsuci ramurile în jurul spalierelor, iar tu vei obține un efect vizual fantastic.

Indiferent de dimensiunea grădinii tale, arcadele cu flori vor fi întotdeauna o alegere potrivită pentru a aduce bună dispoziție și frumusețe în jur. Sperăm că aceste variante de plante cățărătoare îți vin în ajutor pentru a realiza decorațiuni de grădină formidabile.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.