7 plante de apartament care reduc stresul

by Ioana Serban
1339 views

Plantele de apartament sunt recunoscute pentru faptul că oxigenează aerul, reduc toxinele, îmbunătăţesc starea de spirit şi ajută la reducerea stresului. Petrecerea timpului prin îngrijirea plantelor de apartament este benefică pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale. Faptul că le poţi vedea prosperând şi crescând datorită îngrijirii pe care le-ai acordat-o, aduce satisfacţii mari şi, totodată, creşte încrederea şi stima de sine. De aceea, îngrijirea florilor de apartament este o adevărat terapie.

Iată 7 plante care ajută la ameliorarea stresului şi care se pot creşte în grădină, dar şi în apartamente şi birouri, unele dintre ele fiind bune şi pentru ceai.

1. Menta

Studiile au relevat că menta are capacitatea de a reduce frustrarea şi de a stimula vigilenta. Datorită faptului că are efect de relaxare musculară, mentolul din această plantă se foloseşte frecvent în produsele pentru baie. Prin urmare, dacă ai avut o zi stresantă, culege câteva funze de mentă şi pune-le în cada cu apă caldă. Totodată, un ceai de mentă cu miere te poate ajuta să te relaxezi mai repede.

2. Muşeţelul

Datorită efectelor sale calmante, ceaiul de muşetel este deseori recomandat înainte de culcare celor care au probleme cu somnul. Acesta are proprietăţi care combat anxietatea şi încurajează somnul. În plus, muşeţelul este antiinflamator şi antibacterian, astfel încât, o ceaşcă cu ceai de muşeţel poate face minuni împotriva durerilor. De asemenea, planta de muşeţel este extrem de decorativă şi se poate creşte foarte uşor în grădină.

3. Lavanda

Lavanda este o plantă cu flori violet extrem de frumoasă, dar şi cu un parfum calmant şi incredibil de relaxant. Este deseori recomandată pentru linişirea bebeluşilor agitaţi, a simptomelor menopauzei, a insomniilor şi a stărilor de anxietate şi depresie. Uleiul de lavandă este folosit în aromaterapie pentru efectele sale relaxante. Lavanda se poate creşte în grădină, dar şi în ghiveci, la fereastră.

4. Iasomia

Iasomia este o altă planta populară pentru capacitatea sa de a ameliora anxietatea şi insomniile. Se poate consuma sub formă de ceai sau ulei esenţial pentru aromaterapie. Iasomia se poate creşte în grădină, dar poţi încerca şi în ghivece mari pe balcon.

5. Aloe Vera

Planta de Aloe Vera nu ar trebui să lispeseasca din nicio casă. În prezent este foarte cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra pielii şi a părului, dar şi pentru efectele sale calmante şi antiinflamatorii. În plus, când vine vorba despre îngrijirea florilor de apartament, Aloe Vera este cea care nu necesită prea multă atenţie, fiind o plantă foarte rezistentă. Are capacitatea de a detoxifia aerul şi contribuie la reducerea stresului şi a anxietăţii.

6. Crizantema

Pe lângă faptul că sunt foarte frumoase, crizantemele au capacitatea de a ameliora simptomele de anxietate şi stres. Mai puţin cunoscut este faptul că se pot folosi şi la ceai pentru stimularea metabolismului şi relaxare musculară.

7. Gerbera

Gerbera ete o plantă extrem de frumoasă şi nu ar trebui să ne mire faptul că poate calma aproape instantaneu, reducând stresul şi anxietatea. Totodata, gerbera are capacitatea de a elimina benzenul din aer, un produs toxic care se regaseşte în cerneluri.

sursa foto: www.pinterest.com

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.