8 idei pentru amenajare grădină pe care le poţi pune singur în aplicare

by Ioana Serban
13295 views

Dacă te numeri printre aceia care iubesc grădinăritul, vei fi încântat să descoperi 8 idei noi de amenajare grădină. Sunt proiecte simple, pe care le poţi pune chiar tu în aplicare, fără a avea nevoie de niciun ajutor de specialitate.

1. Aranjamente kokedama

Kokedama este arta japoneză de aranjare a plantelor de ghiveci. Acest aranjament nu necesită niciun recipient. În prima etapă, rădăcinile plantelor sunt plasate într-un amestec de argila şi nămol, apoi sunt învelite în muschi şi legate cu sfoară. Aranjamentele kokedama sunt foarte uşor de realizat şi de întreţinut şi le poţi face chiar tu, fără niciun ajutor profesional.

2. Folosete ramele vechi pentru a expune plantele

Printre ideile de decoraţiuni de grădină, o ramă veche, suspendată, în care ai încadrat un aranjament de plante, poate fi spectaculoasă şi inedită. Nu va fi greu să găseşti aceste rame la un magazin de antichităţi, sau poate chiar în pod. Tot ce îţi rămâne de făcut este să îţi rezervi timp pentru a crea un aranjament drăguţ de plante care să se poată înrăma.

3. Grădina pe verticală

Dacă ai câteva jgheaburi de ploaie vechi, este momentul să le foloseşti într-un proiect de amenajare grădină. Cu ajutorul acestora poţi crea o grădină suspendată, sau o grădină pe verticală. Aceasta este una din acele idei pentru grădină care nu îţi ia mult timp, dar de mare efect.

4. Minigrădina sub sticlă

Merită să îţi faci timp pentru această idee simplă de amenajare grădină. În acest mod îţi poţi păstra micile comori botanice sub o cupola de sticlă şi, totodată, să realizezi o minigrădină uimitoare.

5. Amenajare grădină pe apă

Grădina pe apa este modul cel mai uşor de a realiza un aranjament spectaculos, dar şi de a crea un mic iaz verde. Nu este nevoie de mult spaţiu şi, dacă ai o cadă pe care nu o mai foloseşti, sau un alt recipient în care să poţi pune apă, mai rămâne doar să găseşti plantele pe care să le expui aici.

6. Bandă cu ghivece pe perete

Realizarea unei benzi decorative cu ghivece şi fixarea acesteia pe un perete este o altă idee simplă de amenajare grădină. Îţi oferă posibilitatea de a afişa plantele pe verticală, este uşor de realizat şi necesită doar câteva materiale.

7. Deşertul dintr-un ghiveci

Te poţi bucura de frumusetea deşertului chiar şi într-un ghiveci. Această idee pentru decoraţiuni gradina presupune să creezi o minigrădină cu plante suculente într-un ghiveci. Desigur, vei avea nevoie de nisip şi de pietriş. Totodată, poţi adăuga la grădina ta din deşert şi câteva elemente decorative, precum o căsuţă sau o băncuţă.

8. Grădina de colţ pe mai multe niveluri

Dacă ai pe terasă un colţ pe care ai vrea să îl valorifici şi cauţi decoraţiuni gradină adecvate, s-ar putea ca aceasta să fie cea mai bună idee – o grădină de colţ pe mai multe niveluri.

Totodată, este o modalitate inspirată pentru a expune plante ornamentale, condimente sau, de ce nu, căpşuni. Tot ce ai de făcut este să valorifici acel colţ, construind în el un sistem terasat de ghivece de colţ. Apoi poţi adaugă plantele preferate.

sursa foto: www.pinterest.com

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.