Cu siguranță ai văzut și tu cât este de scump să apelezi la serviciile unui designer de interior sau să cumperi din magazinele specializate anumite obiecte pentru a-ți decora casa. Însă, de ce să nu încerci anumite idei DIY, cu ajutorul cărora cei reuși să creezi propriile piese și decorațiuni pentru casă, astfel încât să îi poți oferi un aer cât mai personal. În plus, imaginează-ți-vă cât de grozav te vei simți atunci când oaspeții vor întreba de unde sunt anumite obiecte pe care le vor vedea la tine.
1. Vază pentru flori
Coarda de iută transformă o vază ieftină într-o piesă memorabilă. Este la fel de ușor pe cât arată: pur și simplu, pune coarda de iută cu lipici în jurul unei vaze, pentru un aspect cu totul special.
2. Tavă chic
Cu vopsea și o ușă a unui dulap vechi poți realiza o tavă improvizată foarte chic pentru micul dejun sau cina în fața televizorului. Pentru a o face, umple găurile din bucata de blat cu umplutură de lemn și lasă să se usuce. Șterge și vopsește suprafața, găurește și înșurubează mânerele.
3. Scara ornamentală
Pentru că o camera de zi nu este confortabilă decât dacă are cel puțin trei decorațiuni pentru casă extrem de originale. Ia o scară de decor și poziționează pe ea o pătură simplă, căreia îi adaugi ciucuri și pom-pom extra-mari din fire groase, pe care să le înnozi la capăt.
4. Perete cu șevalet
Astfel, vei crea un loc special copilului tău, pentru a scrie pe perete, ceea ce nu este un lucru rău. Acest șevalet este atașat de perete, fiind o modalitate ușoară de a expune operele de artă ale copilului tău sau de a-ți păstra lista de alimente la vedere.
5. Comodă personalizată
O piesă de mobilier poate fi extrem de ușor personalizată, doar cu vopsea și tapet. Tot ceea ce trebuie să faci este să lipești autocolant sau să vopsești în forme speciale partea din față și lateralele comodei. În acest fel, vei avea parte de mobilier care să se potrivească perfect gusturilor tale în materie de design
6. Măsuță deosebită
Pentru a afla cum se face această măsuță ce va atrage toate privirile, ai nevoie de câteva cărți pe care trebuie să le asamblezi. Aranjează cărțile pentru a forma un stativ pe care vei potrivi un picior de lemn. Perforează centrul fiecărei cărți și introdu în interior acel picior pe care vei fixa blatul. Tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să răsucești cărțile pentru a le da o formă deosebită.
7. Geamantan pentru depozitare
Geamantanele vechi pot oferi atât un aer retro încăperii, cât și cât și un spațiu de depozitare inteligentă în casa ta. Folosește-le pentru a păstra pături sau cărți la marginea patului.
8. Pușculiță pentru economii
Vrei să-i înveți pe cei mici că fiecare bănuț contează? Vei afla acum cum se face! Fă o pușculiță pentru monede – gratuit. Clătește un recipient gol de praf de curățat și șterge eticheta. Imprimă propria etichetă personalizată și atașeaz-o cu bandă.
9. Buzunar de perne
Acest buzunar de perne este denumit altfel de fiecare. Începe prin a tăia un buzunar dintr-o pereche veche de blugi (cel mai bine de la un model de bărbați). Apoi, scoate fața de pernă și coase buzunarul pe una din părțile acesteia. Pune față de pernă înapoi și astfel ai creat locul potrivit pentru telecomanda televizorului.