9 trucuri utile pentru a crea mai mult spațiu în locuință

by Ioana Serban
3197 views

Indiferent dacă ai o casa mai mare sau mai mică, există diferite idei de amenajare pentru a crea mai mult spațiu. Prin manipularea mobilierului, a iluminatului și a oglinzilor, cu ajutorul unor accesorii pentru casă, poți aduce aerisire și luminozitate interiorului.

Atunci când trăiești într-o locuință mai mică, este important să folosești anumite trucuri ușoare și eficiente pentru a crea mai mult spațiu în fiecare cameră.

Iată 9 modalități pentru amenajarea locuinței, pentru a o face o casă cât mai încăpătoare și pentru a te simți confortabil și relaxat în fiecare zi.

1. Adaugă oglinzi

Oglinzile pot face ca un spațiu să pară mai mare și mai luminos. Dacă o casă se află în apropierea unui parc, râu sau are o panoramă frumoasă, chiar dacă este o vedere parțială, poți poziționa o oglindă pe un perete lângă fereastră, astfel încât apa, copacii sau orizontul deschis să poată fi văzuți din interior.

2. Obține echilibrul potrivit cu mobilă

Spre deosebire de ceea ce s-ar crede, camerele arată mai bine mobilate decât nemobilate. Deci, atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței, în loc să îndepărtezi mobilierul păstrează-l pentru un aspect mai spațios. Cu toate acestea, nu adăuga prea mult mobilier acolo unde este greu de navigat prin casă. Caută un echilibru adecvat!

3. Construiește mai mult spațiu de stocare

Stivele de hârtii, genți și îmbrăcăminte răspândite pot face ca o cameră să se simtă înghesuită și fără echilibru. O idee de amenajare minunată, de a crea spațiu de depozitare este de a crea un dulap la baza unei scări Acest lucru va permite stocarea mai multor obiecte într-un mod elegant și rafinat.

4. Profită de tavanele înalte

Dacă locuința ta are tavane înalte, creează un spațiu sus, ca o mansardă, care poate deveni o zonă de dormit sau de depozitare grozavă. Chiar dacă este un spațiu mic, s-ar putea să ai tavane mai înalte, care pot fi un avantaj major pentru amenajarea locuinței și îmbunătățirea dispunerii unei camere.

O zonă suplimentară de dormit sau depozitare este practică și poate face ca toată casa să se simtă mai mare decât este în realitate.

5. Manipulează scopurile camerelor și a obiectelor

Doar pentru că un obiect sau o cameră este proiectată într-un anumit mod, nu înseamnă că trebuie să te limitezi să utilizezi acel spațiu într-o anumită formă. Convertește un dulap într-un birou de acasă. Un birou de acasă este incredibil de util și poate permite mai mult decât poate un dulap pur. 

6. Ascunde îmbrăcămintea în plus

Poate fi dificil să aranjezi toate hainele și accesoriile în rafturile și dulapurile tale, iar unele case nu permit posibilitatea de a include dulapuri suplimentare sau de a construi spațiu pentru dulapuri. Depozitează haine de sezon sub pat, folosind containere sau cutii de depozitare.

7. Organizează baia

O baie mai curată, mai organizată,  poate face ca spațiul să pară și să se simtă mai mare și să permită depozitarea mai multor articole de toaletă. Optează pentru o oglindă cu spațiu de depozitare, introdusă în perete. Aceste tipuri de dulapuri pot fi atât atrăgătoare vizual, cât și utile și pot adăuga un sentiment intim unei băi standard.

8. Joacă-te cu lumina

Lumina poate face ca o locuință să se simtă mai mare decât este cu adevărat. Prin setarea diferitelor tipuri de lumină în jurul unei case, puteți lumina interioarele și adăuga înălțime . Curăță de multe ori geamurile pentru a permite intrarea luminii și soarelui și optează pentru sisteme de iluminare joase și ridicate pentru a aduce lumina din toate unghiurile, nivelurile și intensitățile.

9. Menține ferestrele deschise

Menținerea ferestrelor deschise sau doar ușor acoperite cu o perdea subțire poate aduce mai multă lumină, soare și fericire într-o cameră. Ferestrele închise și întunericul pot face ca un spațiu să se simtă mai înghesuit, așa că, prin deschiderea zonei pentru căldură directă și vederi radiante, pot face cu ușurință ca locuința ta să se simtă mai mare decât este.

sursa foto: www.remodelista.com ; www.pinterest.com

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.