Activități creative și distractive de făcut cu copiii în casă

by Ioana Serban
762 views

Dacă vremea te ține în casă împreună cu cei mici, nu dispera, te ajutăm cu idei creative astfel încât să le stârnești creativitatea și simțul artistic. Există multe activități de lucru manual interesante și distractive pe care le poți realiza cu copiii în casa. Iată câteva idei:

1. Decorațiuni din hârtie

Faceți flori, steluțe sau chiar ghirlande din hârtie colorată. Folosiți coli de hârtie împăturite sau decupate pentru a crea diverse forme.

2. Pictură

Folosiți acuarele, creioane colorate sau vopsele pentru a picta tablouri pe diverse suporturi. Puteți experimenta cu tehnici precum pictura cu buretele, cu paleta sau cu picurare. Dacă ați strâns pietre cu forme variate din timpul excursiilor voastre, acum le puteți folosi.

3. Modelaj cu plastilină

Realizați figurine, animale sau chiar mini-peisaje folosind plastilină. Organizați o sesiune de modelaj și creați povești cu personaje create de copii.

4. Decupaj și lipire

Folosiți reviste vechi pentru a decupa imagini și a crea colaje interesante. Tuburile goale de hârtie igienică sunt extrem de versatile și puteți crea o mulțime de forme.

5. Origami

Învățați împreună să faceți diferite animale, păsări sau obiecte din hârtie prin tehnica origami.

6. Lucru cu sfoară și mărgele

Creați brățări sau coliere folosind sfoară și mărgele colorate. Puteți experimenta și cu alte materiale pentru a realiza bijuterii handmade.

7. Fabricarea de jucării

Realizați jucării simple din materiale reciclabile, cum ar fi cutii de carton, role de hârtie sau dopuri de sticlă.
Puteți crea și căsuțe pentru păpuși din stinghii de lemn.

8. Gătit

Implicați copiii în bucătărie pentru a crea gustări simple sau prăjituri. Decorarea prăjiturilor cu diferite glazuri și bombonele poate fi o activitate distractivă.

9. Teatru de păpuși

Creați propriul teatru de păpuși și realizați povești scurte împreună. Copiii pot crea propriile personaje și scenarii.

10. Crearea de postere sau afișe

Realizați postere educative sau afișe tematice pentru a dezvolta creativitatea și abilitățile de comunicare.

Indiferent de activitatea aleasă, este important să vă adaptați la vârsta și nivelul de interes al copiilor și să le oferiți posibilitatea să își exprime creativitatea într-un mod liber și distractiv.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.