Avantajele și dezavantajele închiderii terasei sau a balconului

by Ioana Serban
1018 views

Multe dintre terasele caselor noastre nu sunt bine folosite și posibilitatea de a câștiga spațiu interior încercând să le închizi este prezentată ca o opțiune de gândit.

Terasa este un spațiu important și o condiție indispensabilă pentru mulți oameni, un loc unde să te bucuri de un spațiu mic în aer liber. O terasă este utilizată pentru a da o valoare în plus la nivel funcțional și estetic. O valoare adăugată sub forma unor noi posibilități de utilizare și plăcere atât a terasei în sine, cât și a interiorului.

În același mod, fie din lipsă de timp, interes sau îngrijire, terasa poate deveni un spațiu neutilizat. O dimensiune mică, acumularea de obiecte, condițiile meteorologice nefavorabile, urmele acumulate de vegetație sau murdărie rezultate din traficul în mediile urbane, precum și problemele acustice sau de altă natură necesită atenție care deseori nu compensează cu beneficiile.

Prin urmare, poți lua în considerare posibilitatea de a închide acest spațiu exterior. O decizie care nu este ușoară, dar iată câteva argumente pro și contra închiderii terasei, astfel încât să iei cea mai bună decizie.

Închizi sau nu închizi, asta este întrebarea

Putem închide balconul/terasa, o putem lăsa deschisă și profita de spațiul liber sau putem alege o soluție intermediară.

Problema este că nu putem avea totul. Ne-ar plăcea să ne bucurăm de o frumoasă galerie acoperită de vegetație din care să contemplăm exteriorul prin ferestre mari pe vreme rece sau rea. Este foarte util să te gândești în avans la avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, știind că oricare dintre opțiuni implică pierderea unei serii de beneficii. Acum … totul depinde de ceea ce ai nevoie, astfel încât terasa ta să se adapteze ritmului tău de viață.

Închide terasa pentru a câștiga mai mult spațiu

Cel mai puternic argument pentru a decide să îți închizi terasa sau balconul este să adaugi câțiva metri în plus la interiorul casei tale. Pentru aceasta, înainte de a face orice fel de investiție sau modificare, ar trebui să fii sigur dacă poți redistribui mai bine interiorul casei și poți câștiga spațiu.

Poți crea, de asemenea, un spațiu cu efect de seră care va fi bijuteria casei tale pentru a te bucura de gradină și în lunile de iarnă.

Pe de altă parte, închiderea terasei te poate ajuta să izolezi casa mai mult și, prin urmare, să îți îmbunătățești eficiența energetică a casei tale.

Curățenia balconului este o valoare adăugată, pe lângă siguranță, intimitate și o izolare acustică mai mare dacă locuiești într-un mediu urban.

La ce renunți dacă închizi terasa?

Consecințele închiderii terasei se datorează în principal pierderii de lumină naturală a părții casei tale.

Pe de altă parte, pierzi posibilitatea de a utiliza spațiul pentru activități în aer liber, cum ar fi grădinărit, plajă sau savurarea unei mese de familie pe terasă.

Soluție intermediară

De-a lungul proiectelor de arhitectură și amenajări interioare, s-a ajuns la concluzia că o soluție intermediară poate fi adăugarea unei copertine sau jaluzele automate pentru a închide terasa, ceea ce ar permite menținerea unora dintre beneficiile ambelor opțiuni.

Întrebări înainte de a închide terasa

La definirea oricărei remodelări, problemele anterioare pot fi utile pentru a asigura succesul deciziei, care se traduce într-o casă adaptată nevoilor vitale. Prin urmare, înainte de a efectua închiderea, te poți întreba cu privire la următoarele:

  • Poți îmbunătăți aspectul interior al casei pentru a câștiga un sentiment de spațiu sau spațiu disponibil direct?
  • Reglementările legale permit închiderea terasei sau balconului? Un aspect important pe care mulți îl trec cu vederea este că poate reglementările locale interzic acest tip de modificare.
  • Se va îmbunătăți eficiența energetică a casei tale?
  • Pentru ce folosesc acum terasa? Ce folosință îi voi da în viitor?
  • La ce nu vreau să renunț?
  • Ce opțiune oferă funcționalității și designului interior al casei tale?
  • Există vreo problemă de zgomot în casa mea? Dacă închid terasa ar putea să o rezolvi?
  • Care va fi principala utilizare a terasei? Ce momente vreau să petrec în ea? Vrei să faci petreceri în ea? Să stai la soare? Cât de intimă vrei să fie? În acest sens, este necesar să se ia în considerare dacă clima contribuie la dezvoltarea acestor activități.

Pregătirea unui briefing specific te poate ajuta să obții claritate despre utilizarea principală a spațiului și ce beneficii poți avea din această nouă funcție a terasei, fie deschisă, fie închisă.

După cum poți vedea, definirea problemei și planificarea anterioară sunt utile în orice proiect de arhitectură și design interior .

Link sursa foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.