Cele mai frumoase idei pentru o masă de Crăciun spectaculoasă

by Ioana Serban
4343 views

Idei nemaipomenite pentru a decora masa de Crăciun

Așteptăm cu nerăbdare Crăciunul pentru a ne putea strânge cu toții in jurul mesei in seara de Ajun. Și cum ne putem uimi musafirii dacă nu cu o masă frumos decorată?

Dar care sunt elementele care ne ajută să obținem decoruri minunate? De ce anume trebuie să ținem cont atunci când plănuim masa de Crăciun?

Urmează aceste sfaturi și cu siguranță nu ai cum sa dai greș:

1. Stabilește culorile predominante

Pentru o masă spectaculoasă alege combinații de culori contrastante, de sezon, cum ar fi: verde cu roșu, albastru cu argintiu sau mov cu auriu.

Pentru un decor elegant, ieșit din tipare, poți merge pe decoruri monocrome, cum ar fi alb, argintiu, sau, de ce nu, chiar roșu?!

2. Alege veselă de sărbătoare

O masă de sărbătoare are nevoie de o veselă pe măsură: optează pentru farfurii cu design deosebit, din materiale prețioase, cum este porțelanul, pahare de cristal și tacâmuri cu model deosebit.

3. Folosește lumânări parfumate cu tematică de Crăciun

O masă de Crăciun nu este completă fără lumânări parfumate cu arome de Crăciun. Poți alege scorțișoara, brad sau măr. Și forma lumânării poate fi una specifică, ca de exemplu: brăduți, steluțe, conuri sau chiar în formă de Moș Crăciun.

TRUC! Pentru un plus de eleganță folosește sfeșnice cu picior înalt. Pe lângă efectul obținut, vei avea și mai mult loc pe masă.

4.  Adaugă flori sau crengi de brad

Piesa centrală pe masa de Crăciun poate fi un ghiveci cu o Crăciuniță sau un aranjament din crengi de brad.

5. Optează pentru șervețele tematice

Șervețelele folosite la masă pot fi cu printuri de Crăciun sau în culori uni, dar împachetate în formă de brăduți. Dacă optezi pentru șervetele textile, atunci inelele folosite trebuie să fie unele elegante, cu tematică de sărbătoare.

7. Completează cu ornamente de Crăciun

Un glob sau o ghirlandă luminoasă poate oricând să completeze decorul mesei, așadar nu te feri să le folosești.

Descoperă idei DIY pentru Coronițe de Crăciun pe care le poți face singur

Iată mai jos o serie de idei din care să te inspiri și să poți să îți gândești cel mai frumos decor pentru masa ta specială din seara de Ajun:

decor masă de Crăciun decor masă de Crăciun decor masă de Crăciun decor masă de Crăciun decor masă de Crăciun decor masă de Crăciun decor masă de Crăciun decor masă de Crăciun

Sursa foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.