Cele mai simple două modalități de a economisi apa

by Ioana Serban
642 views

Te-ai întrebat vreodată cum poți contribui la economisirea și conservarea resurselor noastre de apă? Există o mulțime de articole și bloguri care oferă sfaturi de economisire a apei, dar acest articol le face super practice și ușor de implementat, așa că să începem!

Cunoașterea este putere și, prin urmare, iată cele mai simple și mai eficiente două metode de a economisi apă:

Modalități grozave de a economisi apa acasă

1. Economisirea apei în timp ce faci duș

Dacă vrei să economisești apă, alege întotdeauna un duș, și nu o baie. O baie medie și confortabilă va consuma 80 de litri de apă caldă. Dușul mediu de 8 minute folosește doar aproximativ 60 de litri de apă caldă.

Dar dacă asta sună în continuare ca o cantitate mare de apă de pierdut pentru o singură utilizare, nu greșești. De aceea, ai putea să înlocuiești dușul cu un nou cap de duș cu înaltă tehnologie, cu flux redus. Aceste capete de duș îți reduc consumul de apă cu până la 75%, fără să simți că stai sub o picătură lentă de apă în loc de duș.

A face dușuri mai scurte înseamnă, de asemenea, economisirea unei cantități mai mare de apă decât îți dai seama. Să faci un duș de 4 minute înseamnă să economisești 30 de litri de apă.

Dacă vrei o provocare, încearcă un duș militar!

Dușurile militare sau „săpunul și economisirea” presupun curgerea apei de la duș pentru a te uda, oprirea apei pentru a te săpuni și apoi pornirea din nou a apei pentru a te clăti. Deși este mai puțin posibil pe vreme de iarnă, un duș militar în lunile de vară îți poate economisi până la 40 de litri de apă pe persoană pe zi!

2. Apa de la vase sau de la haine care poate fi folosită din nou

Există o multitudine de moduri de a economisi apă în bucătărie și în spălătorie.

Una dintre cele mai rapide și mai ușoare metode de a economisi apa este prin captarea apei „încălzite” atunci când speli vasele sau te speli pe mâini la baie. Acest lucru se poate realiza cu ușurință prin plasarea unui bol sau găleată sub robinet în timp ce lași apa să curgă ca să se încălzească.

Această „apă de încălzire” poate fi apoi folosită pentru clătirea vaselor sau a îmbrăcămintei sau poate fi folosită pentru a uda o plantă, a spăla o toaletă sau chiar a fi introdusă în frigider și păstrată ca o băutură răcoritoare.

Dacă te pregătești pentru reciclarea apei, capturarea scurgerii de la mașina de spălat vase sau mașinii de spălat într-un rezervor sau pubele mari de plastic înseamnă că poți spăla toaletele, grădinile sau chiar să speli câinele fără a fi nevoie să folosești mai multă apă potabilă!

Dacă intenționezi să utilizezi această apă pentru a-ți uda grădina sau pentru a spăla câinii, trebuie să te asiguri că nu utilizezi substanțe chimice dure în procesele de spălare a hainelor sau de spălare a vaselor.

Folosește detergenți biodegradabili ecologic în loc de săpunuri și substanțe chimice dure și evită udarea fructelor și a legumelor pe care intenționezi să le consumi.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.