Conservarea energiei: 5 moduri de a economisi energie în 2020

by Ioana Serban
369 views

Există multe moduri diferite de a reduce consumul de energie al gospodăriei tale, de la simple ajustări comportamentale la îmbunătățiri extinse ale locuinței. Cele două motive majore pentru economisirea energiei sunt economisirea facturilor la utilități și protejarea mediului.

Iată cele mai frecvente cinci modalități de a economisi energie și a economisi electricitate în casa ta.

1. Reglează-ți comportamentele de zi cu zi

Pentru a reduce consumul de energie în casa ta, nu trebuie neapărat să ieși și să cumperi produse eficiente din punct de vedere energetic. Conservarea energiei poate fi la fel de simplă precum oprirea luminilor sau a aparatelor atunci când nu ai nevoie de ele. De asemenea, poți utiliza aparate cu consum energetic mai puțin, efectuând manual sarcini de uz casnic, cum ar fi uscarea hainei în loc să o pui în uscător sau spălarea vaselor cu mâna.

Există instrumente pe care le poți utiliza pentru a-ți da seama unde se îndreaptă cea mai mare parte a energiei electrice în casă și care sunt aparatele care utilizează cea mai mare energie electrică zilnic.

2. Înlocuiește becurile

Becurile incandescente tradiționale consumă o cantitate excesivă de energie electrică și trebuie înlocuite mai des decât alternativele lor eficiente energetic. Becurile cu incandescență halogenă, becurile fluorescente compacte (CFL) și becurile cu diode cu emisie de lumină (LED-uri) folosesc oriunde de la 25-80 la sută mai puțină energie electrică și durează de 3 până la 25 de ori mai mult decât becurile tradiționale.

3. Utilizează triple inteligente de alimentare

Energia electrică folosită de electronice atunci când sunt oprite sau în regim de așteptare, reprezintă o sursă majoră de risipă de energie. De fapt, se estimează că 75% din energia utilizată pentru alimentarea electronică casnică este consumată atunci când sunt oprite. Triplele de alimentare inteligente, cunoscute și sub denumirea de benzi de alimentare avansate, elimină problema încărcărilor fantomă prin închiderea alimentării electronice atunci când acestea nu sunt utilizate.

4. Instalează un termostat programabil sau inteligent

Un termostat programabil poate fi setat pentru a opri automat sau a reduce încălzirea și răcirea în perioadele în care adormi sau pleci. Când instalezi un termostat programabil, elimini consumul de energie risipită de la încălzire și răcire.

5. Cumpără aparate cu eficiență energetică

În medie, aparatele sunt responsabile pentru aproximativ 13% din consumul total de energie din gospodărie. Când achiziționezi un aparat, ar trebui să acorzi atenție la două aspecte: prețul inițial de achiziție și costul de operare anual. Deși aparatele eficiente din punct de vedere energetic ar putea avea prețuri de achiziție mai mari, costurile lor de exploatare sunt adesea cu 9-25% mai mici decât modelele convenționale.

De ce să economisim energia în primul rând?

Conservarea energiei este importantă și benefică din mai multe motive. Poți economisi bani, poți crește valoarea proprietății și proteja mediul prin intermediul unor simple măsuri de economisire a energiei. Acestea sunt mari avantaje pe care le poți obține din economisirea de energie, indiferent de motivația ta exactă pentru conservare.

Făcând pur și simplu un mic pas spre a trăi un stil de viață mai conștient de energie, poți începe să te bucuri de toate avantajele de a fi eficient din punct de vedere energetic.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.