Vopsirea și decorarea ouălor de Paște este o activitate festivă prin care celebrăm această frumoasă sărbătoare. Oul este simbolul antic al renașterii, iar istoria lui, încă din cele mai vechi timpuri, este strâns legată de celebrarea unei noi etape în multe tradiții.
Dacă în trecut ai vopsit manual ouă, atunci fără să știi, ai participat la una dintre cele mai vechi forme ale artei decorative. În articolul de azi vom descoperi împreună metode prin care putem vopsi ouăle în mod natural, cu ingrediente și tehnici simple.

Sursă: www.goodhousekeeping.com

Sursă: www.nytimes.com
Ouăle din frișcă

Sursă: ww.bhg.com

Sursă: www.craftymorning.com
Vom avea nevoie de colorant alimentar și frișcă. Într-un bol întindem cât mai uniform frișca. Adăugăm apoi colorantul alimentar, și amestecăm. Introducem oul în bol, după ce îl fierbem în prealabil.
Rotim oul de-a lungul bolului și ne asigurăm că este acoperit de frișcă pe toată suprafața. Îl scoatem pe un șervețel, și lăsăm 10 minute să acționeze frișca. După cele 10 minute, ștergem coaja oului, și gata!
Vei obține culori elegante și pastelate. Pentru un rezultat și mai spectaculos folosește cât mai multe culori diferite.
Foi de ceapă

Sursă: www.ciaoflorentina.com

Sursă: www.atastyadventure.com
Această metodă este una clasică, pe care poate că și bunicile noastre o foloseau. Într-un vas, pune la fiert un litru de apă, aproximativ 10 foi de ceapă și trei linguri de oțet.
Adaugă ouăle și observă culoarea acestora în momentul maxim de fierbere al apei. Dacă îți dorești o nuanță de portocaliu mai fadă atunci este momentul să scoți ouăle din vas. Dacă însă îți dorești o culoare puternică este indicat să le lași în acea apă întreaga noapte. Rezultatul final va fi uimitor.
Albastrul ideal cu ajutorul verzei roșii

Sursă: www.nytimes.com

Sursă: www.collectingtokens.com
Putem obține o superbă nuanță de albastru în cel mai natural și sigur mod. Tăiem o jumătate de varză roșie și turnăm peste ea apă fierbinte.
O lăsăm în acest stadiu timp de două ore, pentru ca apa să extragă culoarea din varză. Apoi, strecoară lichidul într-un nou vas și adaugă trei linguri de oțet în el.
Adaugă ouăle fierte și pune totul în frigider timp de cel puțin 4 ore. Cu cât le lași mai mult în bol, cu atât nuanța de albastru va fi mai puternică.
Verde natural

Sursă: www.creativemarket.com
Folosind aceeași tehnică prezentată mai sus putem obține o paletă de nuanțe derivate din culoarea verde. De la verde pastel până la verde închis, putem alege dintr-o vastă gamă de nuanțe.
Tot ce trebuie să facem este să înlocuim varza cu spanacul. Turnăm un litru de apă fierbinte peste câteva zeci de frunze de spanac, și continuăm conform cu indicațiile precedente.
Dat fiind faptul că este o culoare mai puțin folosită în vopsitul ouălor, va atrage cu siguranță atenția tuturor.

Sursă: www.nytimes.com
Aceste 4 metode simple și eficiente sunt și foarte sănătoase. Poți consuma ouăle în siguranță deoarece toate ingredientele folosite sunt 100% naturale. Astfel, obținem balanța ideală între bucuria de a mânca alături de cei dragi și siguranța că ceea ce consumăm este sănătos.