Culori superbe cu metode naturale de vopsire a ouălor de Paște

by Vali
2059 views

Vopsirea și decorarea ouălor de Paște este o activitate festivă prin care celebrăm această frumoasă sărbătoare. Oul este simbolul antic al renașterii, iar istoria lui, încă din cele mai vechi timpuri, este strâns legată de celebrarea unei noi etape în multe tradiții.

Dacă în trecut ai vopsit manual ouă, atunci fără să știi, ai participat la una dintre cele mai vechi forme ale artei decorative. În articolul de azi vom descoperi împreună metode prin care putem vopsi ouăle în mod natural, cu ingrediente și tehnici simple.

natural easter egg dye

Sursă: www.goodhousekeeping.com

Sursă: www.nytimes.com

Ouăle din frișcă

Make Easy Shaving Cream Easter Eggs | Better Homes & Gardens

Sursă: ww.bhg.com

Shaving Cream Dyed Easter Eggs - Crafty Morning

Sursă: www.craftymorning.com

Vom avea nevoie de colorant alimentar și frișcă. Într-un bol întindem cât mai uniform frișca. Adăugăm apoi colorantul alimentar, și amestecăm. Introducem oul în bol, după ce îl fierbem în prealabil.

Rotim oul de-a lungul bolului și ne asigurăm că este acoperit de frișcă pe toată suprafața. Îl scoatem pe un șervețel, și lăsăm 10 minute să acționeze frișca. După cele 10 minute, ștergem coaja oului, și gata!

Vei obține culori elegante și pastelate. Pentru un rezultat și mai spectaculos folosește cât mai multe culori diferite.

Foi de ceapă

Easter Eggs Naturally Dyed with Onion Skins Video • CiaoFlorentina

Sursă: www.ciaoflorentina.com

Onion Dyed Easter Eggs - A Tasty Adventure

Sursă: www.atastyadventure.com

Această metodă este una clasică, pe care poate că și bunicile noastre o foloseau. Într-un vas, pune la fiert un litru de apă, aproximativ 10 foi de ceapă și trei linguri de oțet.

Adaugă ouăle și observă culoarea acestora în momentul maxim de fierbere al apei. Dacă îți dorești o nuanță de portocaliu mai fadă atunci este momentul să scoți ouăle din vas. Dacă însă îți dorești o culoare puternică este indicat să le lași în acea apă întreaga noapte. Rezultatul final va fi uimitor.

Albastrul ideal cu ajutorul verzei roșii

Sursă: www.nytimes.com

When red + white = blue. (Experiments using red cabbage to dye eggs blue) – collecting tokens

Sursă: www.collectingtokens.com

Putem obține o superbă nuanță de albastru în cel mai natural și sigur mod. Tăiem o jumătate de varză roșie și turnăm peste ea apă fierbinte.

O lăsăm în acest stadiu timp de două ore, pentru ca apa să extragă culoarea din varză. Apoi, strecoară lichidul într-un nou vas și adaugă trei linguri de oțet în el.

Adaugă ouăle fierte și pune totul în frigider timp de cel puțin 4 ore. Cu cât le lași mai mult în bol, cu atât nuanța de albastru va fi mai puternică.

 

Verde natural

Dyed Easter eggs with spinach | High-Quality Holiday Stock Photos ~ Creative Market

Sursă: www.creativemarket.com

Folosind aceeași tehnică prezentată mai sus putem obține o paletă de nuanțe derivate din culoarea verde. De la verde pastel până la verde închis, putem alege dintr-o vastă gamă de nuanțe.

Tot ce trebuie să facem este să înlocuim varza cu spanacul. Turnăm un litru de apă fierbinte peste câteva zeci de frunze de spanac, și continuăm conform cu indicațiile precedente.

Dat fiind faptul că este o culoare mai puțin folosită în vopsitul ouălor, va atrage cu siguranță atenția tuturor.

Sursă: www.nytimes.com

Aceste 4 metode simple și eficiente sunt și foarte sănătoase. Poți consuma ouăle în siguranță deoarece toate ingredientele folosite sunt 100% naturale. Astfel, obținem balanța ideală între bucuria de a mânca alături de cei dragi și siguranța că ceea ce consumăm este sănătos.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.