Culorile anului 2021 – optimism și bucurie

by Vali
540 views

Fiecare nou început de an aduce cu sine mici schimbări privind design-ul interior.  Tendințele cromatice se află în categoria schimbărilor constante în acest sens.  Specialiștii desemnează pentru fiecare an o culoare dominantă, sau după caz mai multe, ținând cont de diferiți factori.

În 2021, contextele sociale, stilistice sau economice au fost punctele de plecare în alegerea paletei cromatice câștigătoare.

Iată câteva idei de amenajare pentru casa ta, folosind culorile anului 2021

Ultimate Grey

Aceasta este denumirea uneia dintre cele două culori oficiale alese de Institutul Pantone sa-i fie atribuite anului 2021. În esență, vorbim despre un derivat din paleta culorii gri, care poate fi ușor integrat în aproape orice decor. Poate fi utilizat ca fundație pentru o cromatică mai extinsă, varietatea de combinații potrivite fiind infinită.

Culorile anului 2021

Sursă: www.kraftika.com

Illuminating

Cea de-a doua culoarea oficială a anului aleasă de Institutul Pantone poartă denumirea de Illuminating. Este o nuanță de galben neutru definit ca “luminos și vesel, impregnat cu energie solară“. Utilizându-l, poți obține pentru amenajarea interioară a locuinței tale acea pată de culoare care va înveseli spațiul.

În continuare, îți expunem alte trenduri în materie de culori din acest an, conforme cu expertizele designerilor:

Verde crud

Culorile anului 2021

Sursă: www.pinterest.com

Grija pentru mediul înconjurător rămâne un punct sensibil atunci când vorbim despre sustenabilitate.  Culoarea naturii și a vegetației este intens folosită în decorul interior deoarece conferă multă prospețime și pozitivitate.

Combinația gri – orange

Sursă: www.paperblog.com

Livingul este fără dubii cea mai utilizată încăpere a unei case. Asta se datorează faptului că majoritatea activităților se desfășoară în această cameră. Fie că vorbim de vizite, uitat la televizor sau relaxare, este de urmărit crearea unui spațiu confortabil și atractiv.

Culoarea predominantă gri cu note de orange adăugate anumitor obiecte vor transforma livingul tău într-o oază de liniște.

Bleu Marine

Culorile anului 2021

Sursă: www.onekingslane.com

Nuanțele de bleu sunt corelate de obicei cu starea de calm și relaxare. Fie că ne imaginăm o priveliște a mării sau un cer infinit, este evident de ce, după un an atât de dificil, această nuanță se află pe lista culorilor din 2021.

Aubergine

Sursă: www.goodhousekeeping.com

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să creezi un decor care se îndreaptă spre lux și opulență, atunci acest derivat al nuanței mov este o alegere perfectă. Deși este mai restrictiv în privința combinațiilor posibile, utilizarea acestuia va reflecta o personalitate îndrăzneață și inovativă.

Turquoise

Culorile anului 2021

Sursă: www.fabricsandpapers.com

Este culoarea oceanului din cele mai frumoase insule, care ne teleportează într-un Rai de pace și relaxare.  Cu o nuanță care oscilează între verde și albastru, culoarea turquoise este una extrem de versatilă. Poate fi alăturată cu ușurință atât tonurilor închise, cât și celor deschise. Dacă dorești să dai refresh unui spațiu care nu iese cu nimic în evidență, atunci turquoise poate fi soluția pentru tine.

Anul 2021 pare a fi plin de culoare. Ne sunt oferite o multitudine de nuanțe, iar noi le putem adapta stilului nostru în funcție de dorințe, pentru a crea design-ul ideal. Aprinse, îndrăznețe, contrastante sau din contră, armonioase, oricare ar fi viziunea ta despre amenajarea interioară a unui spațiu, paleta de culori este foarte vastă.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.