Cum poți pregăti cele mai bune roșii la borcan pentru iarnă?

by Ioana Serban
1300 views

Roșiile pregătite pentru iarnă sunt cel mai bun mod în care te poți bucura de ele pentru preparatele culinare. Cu toate acestea, pentru majoritatea dintre noi, roșiile pentru mâncare sunt cumpărate în conserve din magazinul alimentar.

Totuși, pentru o clipă, imaginează-ți cum ar fi să ai în cămară borcane de sticlă, umplute cu roșii în conserve pregătite de tine, folosind o rețetă bulion sau o rețetă suc de roșii natural. Este mult mai ușor decât ai putea crede!

Ce ai nevoie pentru a pregăti roșii în conservă:

 • O oală mare (pentru fierberea borcanelor)
 • Un vas mai mic (pentru pregătirea roșiilor)
 • Un ibric pentru a fierbe apă
 • 4 borcane curate cu capace noi
 • Suc de lămâie
 • 25 de roșii
 • Apă clocotită

Cum se pregătesc roșiile la conservă?

 1. Plasează un suport în partea de jos a oalei. Asigură-te că alegi un vas care să permită scufundarea borcanelor cu cel puțin un centimetru de apă deasupra lor și spațiu suficient pentru a permite fierberea;
 2.  Umple vasul cu apă și pune-l la fiert;
 3. Umple vasul mai mic cu apă și fierbe-o;
 4. Umple ibricul cu apă și adu apa la temperatura de fierbere;
 5. În timp ce aștepți ca apa să fiarbă, îndepărtează partea de sus de la roșii și taie o mică cruce în partea de jos a roșiilor, pentru a le face mai ușor de curățat după scufundarea în apă fiartă.
 6. După ce vasul cu apă mai mic a dat în clocot, scufundă roșiile în loturi de 3 sau 4 bucăți, timp de 1-2 minute. Folosește o lingură pentru a scoate roșiile din apă.
 7. Când roșiile sunt suficient de reci, dă-le jos coaja. Ar trebui să poți face acest lucru cu mâinile, dar poți folosi și un cuțit.
 8. Odată ce ai 6 roșii decojite, poți umple un borcan. Ar trebui să poți introduce 5-6 roșii în fiecare borcan. Această rețetă este de roșii întregi în apă, așa că fă tot posibilul să nu le zdrobești prea mult. Acest lucru nu are nici o importanță atunci când prepari o rețetă suc de roșii.
 9. Continuă cu decojirea și umplerea borcanelor până când le umpli pe toate.
 10. Adaugă două linguri de suc de lămâie în fiecare borcan.
 11. Umple fiecare borcan cu apa clocotită din ibric, lăsând câțiva centimetri în fiecare borcan.
 12. Folosind capătul lingurii de lemn, îndepărtează baloanele de aer din interiorul borcanelor. Mai adaugă un pic de apă dacă este necesar.
 13. Folosind un prosop de bucătărie curat sau un pic de prosop de hârtie, șterge borcanele.
 14. Pune capacele pe borcane.
 15. Introdu borcanele în oala cu apă și ai grijă, căci este posibil să fie necesar să mai îndepărtezi din cantitatea de apă din oală.
 16. După ce toate borcanele sunt în oală, pune un capac pe ea și pune-o la fiert. Reglează temperatura aragazului astfel încât vasul să fiarbă ușor, timp de 45 de minute.
 17. Când s-a terminat timpul, scoate borcanele din oală. Pune-le pe un blat căptușit cu prosop și lasă-le să se răcească.

După ce borcanele sunt complet reci, te poți bucura de primele tale roșii la conservă pentru iarnă.

Dacă roșiile întregi în conserve nu sunt cu adevărat pe placul tău, asta nu înseamnă că ar trebui să excluzi în totalitate roșiile în conserve. Poți încerca o rețetă suc de roșii sau o rețetă bulion.

Citește și: Află aici cea mai simplă și rapidă rețetă de suc de roșii

Articole asemănătoare

1 comment

Află aici cea mai simplă și rapidă rețetă de suc de roșii - Idei pentru Casa Ta August 28, 2021 - 6:34 pm

[…] Citește și: Cum poți pregăti cele mai bune roșii la borcan pentru iarnă? […]

Reply

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.