Cum să crești panseluțe superbe care îți vor colora curtea într-un mod neașteptat

by Ioana Serban
1442 views

Panseluțe sunt unele dintre cele mai frumoase flori pe care le poți cultiva în grădina ta pentru că sunt pur și simplu adorabile!

E minunat cum culorile panseluțelor variază de la alb până la galben și fiecare nuanță între ele, făcându-le o alegere excelentă pentru curte și grădină, pentru orice tip de amenajare sau pat de flori; chiar dacă nu ai mult spațiu pentru ele, sigur vei găsi un colțișor unde să le plantezi!

Din păcate, nu sunt rezistente la căldură, așa că trebuie să profiți la maximum de aceste minunății primăvara, înainte ca zilele de vară să le ofilească și să le usuce.

Panseluțele sunt o flori vesele, care cresc an de an. Sunt grozave pentru a fi plantate în diverse grupuri și aranjamente, și oferă flori colorate oricărei grădini!

Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a planta panseluțe:

Panseluțele pot forma un covor excelent pentru orice grădină. Ele cresc până la aproximativ 15-22 cm înălțime, făcându-le perfecte între plante mai înalte, având culori strălucitoare precum albastru, lavandă, violet, roșu, portocaliu, galben și alb.

Aceste plante perene se bucură de vremea însorită și încep să înflorească primăvara devreme și toamna, când intră în repaus pentru lunile de iarnă sau până sunt înlocuite cu altele noi, în funcție de cum vei proceda.

Panseluțele sunt cultivate cel mai bine ca plante bienale, ceea ce înseamnă că ciclul lor de viață este împărțit în două părți. Acestea vor fi plantate în pământ ca semințe și mulciți bine solul pentru a le menține căldura; pot fi plantate în ghiveci sau direct în grădină.

Dacă vrei să ai flori primăvara devreme, se recomandă să pui semințele în ghivece cu o luna-două înainte de ultimul îngheț și să le uzi doar  o dată, deoarece încolțesc mai greu.

Se plantează la o distanță de aproximativ 10 cm între ele, pentru că dacă sunt prea îngrămădite, se vor sufoca și nu vor înflori.

În grădină se plantează după ce dă ultimul îngheț.

Climatul temperat este cel mai potrivit pentru panseluțe. De la prea mult soare se veștejesc. Așadar, ar fi bine să le găsești un loc însorit, dar și cu ceva umbra.

După plantare este bine să le aplici un fertilizator, iar apoi regulat, o dată pe lună.

Odată rădăcinile formate, nu vor avea nevoie de alte îngrijiri speciale, doar solul să fie umed, nu ud. În perioadele foarte călduroase le poți uda o dată pe săptămână. Pentru o înflorire abundentă este necesar să le cureți de florile uscate și să le plivești de buruienile care ar putea să crească printre ele.

Sunt rezistente la primul îngheț, dar nu rezistă și la temperaturile scăzute.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.