Cum să decorezi ouă de Paște cu tehnica șervețelului în 4 pași simpli

by Vali
1536 views

Decorul ouălor de Paște

TORN TISSUE EGGS - StoneGable

Sursă: www.stonegableblog.com

Proiectul pe care ți-l propunem azi se dorește a fi unul care să te inspire. Cu sărbătoarea Paștelui apropiindu-se vertiginos îți prezentăm o metodă simplă, dar cu adevărat spectaculoasă de a decora ouăle.

Deși ne îndepărtăm de vopsitul tradițional care se obișnuiește, această metodă creativă va avea un rezultat cu mult mai spectaculos decât varianta clasică.

Tehnica șervețelului se adresează în mod particular celor care doresc să obțină un efect de ou “pictat”, dar nu se simt atât de încrezători în abilitățile lor încât să picteze chiar ei înșiși.

Tema

How to Decoupage Easter Eggs - A Fork's Tale

Sursă: www.aforkstale.com/

Partea frumoasă a acestei metode DIY este că poți încerca o varietate amplă de teme diferite. Dacă ești o iubitoare de flori atunci modelele de șervețele cu aceste imprimeuri sunt infinite.

Motivele cu iepurași, oițe sau pui de găină sunt iarăși o variantă minunată, cu atât mai mult cu cât sunt printre preferatele copiilor. Iar dacă într-adevăr nu găsești nimic pe gustul tău, mai există și varianta florilor presate și uscate – așa poți alege exact florile tale preferate.

Materiale necesare

Modern Decoupage Easter Eggs With Napkins | Made In A Day

Sursă: www.madeinaday.com

După ce ai stabilit modelele de șervețele pe care le vei folosi este timpul să aduni și restul materialelor necesare:

-3-6 ouă fierte și un cofraj pentru ele

-șervețelele stabilite de tine

– lipici transparent

-bețișoare de urechi, bureței de machiaj  sau o pensulă de pictat

– o sticlă goală

– foarfecă

Instrucțiuni – Pregătirea

Easter Craft: what to do with those plastic eggs - Tatertots and Jello

Sursă: www.tatertotsandjello.com

Decupează acele motive care îți plac din șervețelele pe care le-ai ales. De obicei, șervețelele de masă au trei straturi. Nu îndepărta niciunul până nu ai finisat decupajul motivelor. Abia după ce ai terminat acest prim pas poți extrage celelalte două straturi.

Decorarea ouălor

DIY Easter Eggs | Southern Living

Sursă: www.southernliving.com

Cu toate elementele decorative decupate și pregătite, este momentul să trecem la pasul doi. Așează ouăle în cofrajul destinat.

Pe jumătatea de ou din exterior aplică lipici. Cel mai indicat este cel lichid care odată ce se usucă devine transparent. Poți folosi oricare lipici consideri că se pretează atât timp cât la sfârșit acesta este transparent.

Aplicarea decorativă

Sursă: https://www.firstdayofhome.com/decoupage-easter-eggs-napkins/

După momentul aplicării lipiciului trebuie să ne mișcăm rapid. Cu ajutorul unui bețișor de urechi aplatizează fiecare decupaj, astfel încât forma acestuia să se păstreze intactă.

Cea mai simplă mișcare este cea orizontală, de la mijlocul elementului decorativ spre exterior. În felul acesta, ne asigurăm că șervețelul, care este foarte delicat, nu se va deteriora.

Aplică toate motivele decorative în acest fel, continuând și pe cealaltă jumătate a oului.

În cazul în care folosești flori reale, uscate și presate, tehnica este aceeași. Este însă necesar să verifici că florile sunt foarte bine presate și uscate. Doar așa rezistența decorului tău va fi asigurată.

Uscarea ouălor de Paște

Decoupage Easter Eggs for the Best Holiday Ever - Mod Podge Rocks

Sursă: www.modpodgerocksblog.com

Ultimul pas presupune certitudinea că decupajul tău decorativ se fixează bine. Pentru asta, amplasează oul în partea de sus a unei sticle goale. Poziționează sticla lângă un geam sau chiar direct în lumina soarelui.

În 30 de minute totul ar trebui să fie bine uscat, iar tu să te poți bucura de acest decor unic al ouălor de Paște, creat chiar de tine!

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.