Cum să faci ghivece de flori din haine vechi, apă și ciment

by Ioana Serban
994 views

Dacă îți plac proiectele de tip Do It Yourself, atunci acest articol este pentru tine. Îți vom arăta cum să faci ghivece de flori într-un mod inedit, din haine vechi, ciment și apă.

Cu siguranța ai în șifonier haine pe care nu le mai porți sau ale materiale textile rămase de la decorarea casei și cu care nu știi ce să faci. Îți spunem noi azi cum le poți utiliza.

Materiale necesare pentru acest proiect:

 • haine vechi sau diverse materiale textile, cum ar fi resturi de la draperii, perdele sau prosoapele pe care nu le mai folosești
 • mănuși de plastic
 • diverse recipiente pe care să dai forma ghivecelor, cum ar fi găleți, sticle sau diverși suporți din lemn sau alte materiale
 • ciment
 • apa

Cum se face:

 1. Într-o găleată se amestecă apa cu cimentul, proporția este de 2 părți apă și 8 părți ciment, astfel încât să iasă un amestec nu foarte lichid, dar nici foarte gros.
 2. Recipientele pe care le vei folosi să dai forma se pregătesc: se așează cu fundul în jos dacă sunt găleți sau alte vase și se acoperă cu o folie de plastic sau se ung cu ulei, ca apoi să fie ușor de scos de pe ele.
 3. Materialele textile se scufundă în amestecul de apă cu ciment și se îmbibă bine, astfel încât să nu rămână zone neacoperite de acest amestec.
 4. Se scot din amestec și se așează pe vasele deja pregătite, într-un spațiu unde să se poată scurge.
 5. Se lasă la uscat cel puțin 24 ore, după care se scot de pe forme și se pot folosi ca mască pentru ghivecele clasice sau se poate planta direct în ele.
 6. Opțional, acestea se pot vopsi în diverse culori.
 7. Nu uita să folosești mănuși de protecție pe toata durata realizării acestor operațiuni.

Vezi în imaginile de mai jos o serie de ghivece realizate în acest mod și cum te poți inspira și tu.

 

sursă foto: www.pinterest.com

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.