Cum să folosești bolțarii și cărămida în amenajarea curții tale

by Ioana Serban
1450 views

Materialele de construcții rămase de la diverse construcții, cum ar fi cărămida, bolțarii sau țiglele de la casă, pot fi folosite în amenajarea curții și grădinii.

Există o mulțime de moduri creative în care puteți utiliza bolțari sau cărămidă în amenajarea curții și grădinii. Iată câteva idei:

  1. Grădini înălțate: Puteți construi grădini înălțate folosind bolțari sau cărămidă, creând astfel spații separate pentru plantele preferate. Aceasta nu numai că adaugă un aspect interesant în grădina, dar și facilitează accesul la plante pentru îngrijire și recoltare.
  2. Terase și trepte: Folosiți bolțari sau cărămidă pentru a construi terase și trepte în grădină. Puteți crea o terasă confortabilă pentru mobilier de exterior sau o zonă în care să plasați ghivece cu flori. Acestea pot fi așezate într-un mod interesant și creativ pentru a crea trepte ușor de urcat și coborât.
  3. Grădină de ierburi aromatice: Construiți un mic pat pentru ierburi aromatice folosind bolțari sau cărămidă. Aceasta va ajuta la organizarea și separarea diferitelor tipuri de ierburi. Asigurați-vă că utilizați sol adecvat și că plantați ierburile în funcție de nevoile lor specifice.
  4. Pavele și poteci: Folosiți bolțari sau cărămidă pentru a crea pavele și poteci în grădină. Puteți plasa bolțarii sau cărămida într-un model frumos, astfel încât să obțineți o suprafață stabilă și atrăgătoare pe care să vă puteți plimba.
  5. Grădină verticală: Utilizați bolțarii sau cărămida pentru a crea o grădină verticală. Așezați bolțarii într-un perete sau o structură și plantați flori și plante cățărătoare. Aceasta va economisi spațiu și va adăuga un element decorativ interesant în grădină.
  6. Fântâni și cascade: Construiți fântâni sau cascade folosind bolțari sau cărămidă. Puteți crea un design unic și personalizat folosind diferite dimensiuni și forme de bolțari frumos colorați. Adăugați apă în mișcare și veți crea un punct focal impresionant în grădină.
  7. Spații de relaxare: Folosiți bolțari sau cărămidă pentru a construi bănci sau scaune în grădină. Sau chiar un grătar, de ce nu?

Asigurați-vă întotdeauna că aceste materiale sunt bine fixate și că structurile create sunt sigure și stabile.

De asemenea, este important să utilizați materiale care sunt compatibile cu mediul înconjurător și se potrivesc cu aspectul general al curții și grădinii tale.

sursă foto: www.pinterest.com

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.