Cum să transformi o garsonieră într-un apartament cu două camere

by Ioana Serban
3205 views

Fie că ai o garsonieră sau o casă cu cinci dormitoare, uneori spațiul tău nu este construit chiar așa cum ți-ai dori. În mod ideal, un pic de loc ar fi grozav, dar uneori prețul, timpul, energia și regulile proprietarului depășesc avantajele schimbării unei camere. Dacă nu poți adăuga pereți și plăci de rigips, există alte opțiuni rentabile care te pot ajuta la divizarea spațiului și la adăugarea unui strop de stil și personalitate unei camere.

Plăcile de rigips îți permit să îți optimizezi garsoniera și alte spații pe placul tău, astfel încât să o poți transforma într-un apartament cu două camere. Poți modifica ușor aspectul, poți oferi intimitate suplimentară, maximiza spațiul de stocare sau poți crea doar o schimbare a peisajului.

Însă când acest lucru nu se poate, iată alte diferite metode pentru a crea un spațiu personalizat.

1. Crearea de rafturi

Un raft poate fi un mod elegant și eficient de a “rupe” un spațiu și de a separa diferite „camere” sau zone.

2. Crearea unui perete cu plante

Un perete de plante este lucrul perfect pentru a secționa un spațiu și a crea mai multă intimitate. Acest perete folosește o unitate de rafturi pentru a închide zona dormitorului, oferind, de asemenea, o cameră pentru un spațiu de lucru.

3. Perdele pentru secțiunea din zona de dormit

Pentru un trai foarte mic, trebuie să fii creativ. Perdelele sunt, de obicei, o opțiune excelentă la care poți apela, în aceste cazuri. Când nu poți avea uși sau chiar plăci de rigips, separarea spațiilor prin diverse țesături face o diferență.

4. Desparte zona cu mobilier

Nu trebuie să mergi întotdeauna la cumpărături pentru decorațiuni noi sau separatoare pentru a împărți un spațiu. Poți despărți o singură cameră cu mobilier pe care îl ai deja – în acest caz o canapea – asigurându-te că spațiul tău de dormit se simte separat de camera de zi, chiar și fără ușă.

5. Împarte camerele extrem de diferite cu rafturi

Rafturile stivuite pot crea o barieră între o intrare funcțională și un dormitor. Nu numai că servește ca un perete, dar oferă și o mulțime de spațiu suplimentar pentru depozitare.

6. Separă cu diferite niveluri

Împărțirea unei camere nu înseamnă că trebuie să creezi un „perete”. În loc să închizi vizual lucrurile, joacă în schimb cu diferite niveluri în interiorul unei încăperi.

7. Secțiunea Off Space cu un covor

În timp ce scaunele, canapeaua și mesele ajută ca o zonă dintr-o garsonieră să arate ca propria cameră separată, covorul este ceea ce îl îmbină cu adevărat. Utilizarea unei culori care contrastează profund cu podeaua poate ajuta la crearea de „granițe” într-un spațiu.

8. Scânduri de lemn

Chiar dacă nu poți instala structural un perete sau o ușă nouă, două scânduri temporare arată la fel de bine ca lucrările permanente. Se pot realiza doi pereți despărțitori din lemn pentru a separa paturile copiilor, permițând un pic mai multă confidențialitate și o mică intrare.

9. Draperie și consolă în afara dormitorului

Un mix de perdele și un dulap sau consolă pot împărți instantaneu o singură cameră în două camere. Structura este atât de convingătoare, încât vei fi convins și tu că studioul tău înghesuit, confortabil, este un alt dormitor până la urmă.

10. Separă un spațiu polivalent

Un birou, un raft de cărți și o masă într-o garsonieră arată modul în care piesele potrivite pot face ca aceasta să dea impresia că are de fapt două camere. Ai un loc unde să mănânci, să dormi și să lucrezi – nu sunt necesare uși.

Link sursa foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.