Decorațiuni handmade pentru masa de Paște – 4 idei simple

by Vali
2148 views

Atunci când ne gândim la masa de Paște cu siguranță ne vin în minte toate mâncărurile delicioase pe care le vom servi. Desigur, acestei bucurii i se alătură complementar și necesitatea  unui decor potrivit, în ton cu atmosfera de sărbătoare.

Din fericire,  avem o varietate infinită de astfel de decorațiuni tematice din care să alegem. Partea cea mai bună este că, dacă nu rezonezi cu nimic din ce este expus în magazine, poți foarte ușor să optezi pentru decorațiunile handmade.

Indiferent că alegi să apelezi la creatori specializați pe decorațiuni handmade, sau te încumeți să le confecționezi chiar tu, fii sigură că rezultatul va fi unul inedit. În continuare, îți prezentăm 4 idei potrivite pentru decorul mesei de Paște, care sperăm să te inspire.

“Buzunare” din origami

decoratiuni handmade

Sursă: www.goodhousekeeping.com

Origami Tutorial - How to fold an Easy Origami Egg Cups - YouTube

Sursă: www.origamifuns.com

Aceste suporturi din origami vor fi vedetele mesei. Ai nevoie doar de hârtie specială de origami și puțină îndemânare. Ele vor servi drept suport pentru ouăle de Paști, iar rezultatul final integrat în decorul total va fi cu adevărat spectaculos.

Ține cont de faptul că este neapărată nevoie de hârtie de origami – aceasta este mult mai rezistentă decât cea obișnuită, astfel că va putea oferi cea mai bună susținere.

 

Florile-acordeon

accordion paper flowers

Sursă: www.goodhousekeeping.com

How to Make Paper Flowers - the Easiest Way! - DIY Candy

Sursă: www.diycandy.com

accordion paper flowers [fiskars hexagon blog hop] - Lisa Storms

Sursă: www.lisastorms.typepad.com

Am amintit recent într-un articol precedent această tehnică extrem de ușor de executat. Acolo, sugestia de prezentare era ca florile-acordeon să fie dispuse pe coronițele exterioare de Paște.

De data această, îți propunem o dispunere mai simplă, și anume, plasare lor pe toată suprafața mesei de Paște. Florile-acordeon se confecționează din hârtie colorată.

Aceasta trebuie îndoită sub forma unui evantai, apoi cu ajutorul unei foarfeci îi dăm forma florii dorite. Te asigurăm că aceste decorațiuni vor înveseli întreaga amenajare a mesei de Paște.

Ouă Sprinkles

decoratiuni handmade

Sursă: www.letsmigle.com

decoratiuni handmade

Sursă: www.justapinch.com

sprinkle easter eggs

Sursă: www.goodhousekeeping.com

Dacă ești genul care se rezumă la frumusețea și simplitatea  ouălor roșii de consum, atunci poate îți dorești să experimentezi doar cu ouăle decorative.

Sprinkles, sau firele colorate de zahăr, ne vin în ajutor pentru această idee. Folosește ouă decorative din lemn sau plastic. Aplică pe toată suprafața lor lipici, și apoi rotește-le într-un bol plin de sprinkles. Lasă-le să se usuce și gata!

Vor arăta minunat pe masa de Paște!

Suporturi pentru lumânări

decoratiuni handmade

Sursă: www.goodhousekeeping.com

decoratiuni handmade

Sursă: www.fridabemighty.com

Deși această idee poate fi mai degrabă obținută după masa de Paște, îți oferim o sugestie pentru cum poți reutiliza coaja ouălor.

Încearcă să decojești oul fiert cu atenție sporită astfel încât să păstrezi intactă măcar o jumătate a acestuia. Pictează jumătatea de coajă în culorile dorite, și folosește-o pe post de suport pentru lumânări pe masa de Paște.

Nu doar că este o decorațiune cu tematică pascală, dar forma finală este cu adevărat spectaculoasă.

După cum observi, pentru decorul mesei de Paște nu este nevoie de o investiție masivă. Sugestiile de mai sus nu doar că vor fi apreciate de toți invitații tăi, dar astfel, te poți asigura că decorul tău este într-adevăr unic și personalizat stilului tău. Aceste obiecte de decor handmade vor aduce eleganță și creativitatea pentru întregul aranjament pascal.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.