Decorul extravagant dar accesibil pentru casa ta

by Vali
530 views

Dacă îți dorești să aduci în locuința ta acel sentiment de amenajare sofisticată și extravagantă, atunci eleganța este criteriul spre care trebuie să te îndrepți. Doar pentru că vorbim de o zonă ce implică decor elaborat și complex, nu înseamnă că trebuie să dispunem de un buget imens. Obiectivul principal este să găsești prețuri bune pentru amenajarea deosebită care să te reprezinte.

Arta decorativă în rame

220 Living Room ideas | room, living room, home decor

Sursă: www.framebridge.com

De la fotografiile familiei până la imagini DIY, lucrările înrămate și instalate pe perete redau acel sentiment de grandoare, ca și cum ai păși într-un muzeu. Sunt recomandate ramele din lemn masiv pentru că poți, prin intermediul lor, să creezi un impact vizual extravagant.

Adaugă strălucire pereților

Sursă: www.houzz.com

O metodă bună de a crea dimensiune spațiului tău este să apelezi la tencuială lucioasă. Indiferent că optezi pentru vopsea sau pentru tapet, alege să aduci în planul colorizării și o mică atingere de strălucire.

Cu acest mic truc vei obține instant un ambient deosebit.

Draperii full size

decor extravagant

Sursă: www.mymove.com

Alege să instalezi sistemul de prindere cât mai sus, și dispune draperiile pe întreg peretele, până la podea. Această recomandare va face ca încăperea să devină instant mai mare. Adăugând înălțime camerei, aspectul va părea unul grandios.

Piese de efect

decor extravagant

Sursă: www.amazon.com

Covoare din materiale calitative, candelabre masive sau canapele cu texturi elegante – toate acestea au abilitatea de a duce ideea de extravagant la nivelul următor.  Alege culori și materiale care se curăță și se întrețin ușor pentru o rezistență cât mai îndelungată.

Texturi opulente

Avonlea Living Room Set (Grey Velvet) Coaster Furniture | Furniture Cart

Sursă: www.furniturecart.com

Alegerea texturilor potrivite, deși este în general ușor de omis, se află printre cele mai simple tehnici de a exprima noblețe și rafinament. Utilizate în cantitatea potrivită, texturile elegante pot înfrumuseța orice încăpere cu un aer luxuriant.

Nu e de mirare că printre simbolurile aristocraților și a regalității se află catifeaua. Acest material este întotdeauna o opțiune de urmat dacă vrei să obții un design nobil.

Nu fugi de contraste

decor extravagant

Sursă: www.stunninghomedecor.com

Joacă-te cu balanța dintre non-culori și nuanțe de nude. Vei crea astfel un spațiu îndrăzneț și plin de personalitate, fără o investiție considerabilă. Dacă ți se pare puțin riscantă această opțiune, atunci alege culori puternice doar pentru uși, dacă materialul acestora îți permite.

Va rezulta un impact puternic, cu un aspect dramatic, plin de efect.

Obiecte Vintage

decor extravagant

Sursă: www.delightfull.com

Ideea de a achiziționa obiecte sau mobilă vintage nu surâde tuturor. Însă, atașate într-o combinație fericită de nou și vechi, poate face o diferență uluitoare.

Magazinele de mobilă second-hand sunt o sursă foarte bună. Acolo poți găsi mici comori care, deși nu sunt noi, se află într-o stare de utilizare perfectă. Pot reda acea caracteristică a unui decor personalizat și unic.

Sunt multe metode prin care poți direcționa aspectul casei tale spre zona extravaganței. Alegerea culorilor și texturilor potrivite, împreună cu evitarea obiectelor de proastă calitate pot fi cheia spre design-ul visurilor tale. Cumpărăturile înțelepte și informate sunt iarăși un punct cheie.

Înainte de a achiziționa orice, fă un research puternic și studiază oferta tuturor magazinelor. Să creezi un decor elegant și calitativ cu un buget mic este acum mai accesibil ca oricând.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.