Decorul Feng Shui – Ghid de amenajare spirituală

by Vali
706 views

Metoda Feng Shui poate fi folosită în decorul casei tale cu scopul de a crea un spațiu plin de armonie, pace și relaxare.

Ideile de amenajare în acest stil originar din China Antică sunt îndreptate spre crearea unei vibrații înalte a spațiului nostru.

Deși imaginația ar putea să ne trimită spre acea amenajare de tip Zen, Feng Shui-ul este mai mult despre cea mai bună energie pe care o putem manifesta prin decor.

Dacă lucrezi într-un sistem home-office, atunci această încăpere necesită o vibrație energetică plină de creativitate. Dacă vorbim despre dormitor, atunci aici vom crea un spațiu intim și liniștit.

Poți să obții aceste energii urmând principiile de bază ale Feng Shui-ului, ghidate în amenajare după cele cinci elemente ale naturii: apa, lemnul, focul, pământul și metalul.

Ordinea este de bază

Spiritual Spring Cleaning: Feng Shui Your Bedroom - North Atlantic Books

Sursă: www.northatlanticbooks.com

Primul pas în decorarea casei folosind această metodă este să înlocuiești tot ce inspiră energie veche, cu alte obiecte ce au valoare energetică nouă și clară.

Ce înseamnă asta la nivel practic?

Înseamnă că trebuie să ordonezi dezordinea. Decorarea unei case aglomerate nu are niciun sens, din punct de vedere Feng Shui.

Calitate superioară a luminii și a aerului

Feng Shui

Sursă: www.newhomesource.com

Circulația aerului și lumina direcționată inteligent sunt esențiale pentru un bun Chi, sau o bună energie Feng Shui. Asigură-te că ferestrele sunt mereu curate, și deschide-le cel puțin o dată pe zi pentru a obține împrospătare și lumină naturală.

Plante și apă

Feng Shui

Sursă: www.pinterest.com

 

Prezența plantelor este o parte importantă în acest stil de amenajare. Plantele emană energie pozitivă și purifică aerul. Tot ele contribuie la circulația corespunzătoare a Chi-ului. Asigură-te că nu păstrezi niciodată plante moarte. Apa este unul dintre cele cinci elemente ale Feng Shui-ului. O modalitate excelentă de a-l încorpora în casa ta este cu o mică fântână sau un acvariu.

Implementarea covoarelor

Buddy Tufted Nude Rug | Wayfair.co.uk

Sursă:www.wayfair.co.uk

Covoarele sunt un simbol al elementului pământ, și pot ajuta la susținerea și stabilizarea energiilor casei tale. Nuanțele și modelele pe care le alegi, de asemenea atrag diferite vibrații. Covoarele de formă pătrată în culori nude sunt recomandate pentru a păstra armonia în  familie.

Stilul pernelor

Feng Shui

Sursă:www.wayfair.co.uk

O modalitate simplă și rapidă de a schimba Feng Shui-ul casei tale este prin adăugarea pernelor mici cu utilitate decorativă. Acestea sunt flexibile ca aspect, și le poți schimba în funcție de ce energie vrei să atragi.

Experiența lumânărilor

Feng Shui

Sursă: www.pinterest.com

Nu numai că vor crea un ambient relaxant și intim, dar vor aduce cu sine și calitățile impresionante ale elementului foc. În multe tradiții spirituale, lumânările simbolizează înțelepciune și stabilitate.

Memento-uri spirituale

Spiritual Decorating Inspiration — ASHLINA KAPOSTA

Sursă: www.ashlinakaposta.com

Indiferent de credințele spirituale pe care le practici, dacă deții un obiect decorativ care să-ți folosească drept reminder pozitiv în acest sens, folosește-l cu încredere. Așezarea acestuia la intrarea sau la ieșirea din casă poate fi cu adevărat utilă. Fiind la vedere, prezența lui și energia pozitivă pe care o emană îți pot îmbunătăți calitatea gândurilor zilnice.

Regulile de amenajare interioară Feng Shui sunt puțin diferite de cele tradiționale, dar sunt ușor de implementat și pot aduce o schimbare semnificativă mediului din locuința ta.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.