Decorul Hygge sau bucuria simplității

by Vali
1764 views

      În ultimii ani, conceptul danez hygge a luat o amploare colosală. Dacă nu îți este încă familiar, termenul face referire la starea de bine pe care o simți în legătură cu un loc sau o persoană, și reunește câteva caracteristici principale ca relaxarea, confortul, familiaritatea sau comuniunea cu natura.

Hygge este o parte fundamentală din cultura daneză  și nu este nicio coincidență că Danemarca este constant recunoscută ca una dintre cele mai fericite țări din lume.

     Atunci când vorbim despre un sentiment de hygge pentru casa noastră, putem să vizualizăm cu ușurință un spațiu în care liniștea, serenitatea și confortul se contopesc cu simplitatea. Înclinarea spre minimalismul provenit din stilul scandinav este exploatată la cote maxime pentru a reda acest sentiment de liniște căutat de majoritatea persoanelor.

În privința amenajărilor interioare putem cu ușurință să dăm frâu liber imaginației. Deși extravaganța și aglomerarea sunt primele principii de evitat, opțiunile pentru designul interior al locuinței tale sunt infinite.

   În rândurile de mai jos îți expunem câteva idei de decorațiuni, care prin simplitatea lor îți vor scoate spațiul din anonimat, iar pe tine te vor transpune într-o stare de pace și calm.

Neutralitatea culorilor

Paleta culorilor pentru decorul casei tale ar trebui să fie direcționată spre pasteluri. Culorile neutre ajută întotdeauna la redarea unui spațiu relaxat, astfel că tonurile de gri deschis, baby brown sau majoritatea nuanțelor de crem pot fi mereu o  alegere potrivită.

Sursă: www.rhythmofthehome.com/

 

Folosește-te de lumânări parfumate

Când te gândești la lumânări, care este primul lucru care îți vine în minte? Poate este ceva romantic, o baie relaxantă sau o seară liniștită citind o carte. Oricare dintre aceste variante contribuie la stilul hygge de a trăi.

Lumina blândă și caldă a unei lumânări nu poate fi reprodusă de nimic altceva, și ar trebui folosită în toată casa pentru a reda acea relaxare serenă.

Sursă: https://rhythmofthehome.com/

Texturi și materiale

Lemn, lână, blăniță artificială – sunt doar câteva din multitudinea de  texturi    și materiale care, adăugate în locuința ta devin o modalitate excelentă de a  scoate din anonimat un spațiu amenajat în stil minimalist.

Stratificarea diferitelor materiale textile este în topul trendurilor din ultimii    ani în materie de home decor, deoarece asigură acel plus de stil și eleganță, îmbinat cu relaxare și confort.

hygge

Sursă: https://www.bedstar.co.uk/

       

Focusează-te pe lumină

Lumina naturală joacă un rol foarte important în implementarea hygge pentru locuința ta. Evită draperiile din materiale ample, care blochează cu ușurință orice urmă de „senin”, și profită de sursele de iluminare pentru a da senzația de spațiu aerisit.

hygge

Sursă: www.thatscandinavianfeeling.com/

Simplitatea este cheia

Nu aglomera inutil niciun colț. Minimalismul transpus în stilul hygge înseamnă să alegi piese decorative care îmbină funcționalitatea cu frumusețea subtilă.

Nu uita că recunoștința pentru toate lucrurile pe care le deținem se manifestă prin faptul că fiecare obiect are locul lui. Profită de această idee de bază și găsește bucurie în lucrurile mici din fiecare zi.

hygge

Sursă: www.thatscandinavianfeeling.com

     

Hygge nu este doar o idee. Este o stare, un sentiment, un stil de viată. În definitiv, este despre a induce atmosfera ideală și aspectele implicate pentru a o crea. Introducerea acestuia ca mod de a trăi prin amenajarea interioară a locuinței tale poate fi începutul stărilor de plenitudine și relaxare direct din locul pe care îl numești acasă.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.