Depozitare inteligentă în bucătărie – Trucuri și soluții practice pentru orice spațiu și buget

by Vali
3144 views

Studiile arată că bucătăriile sunt cele mai utilizate și solicitate încăperi dintr-o locuință. Fără să implementăm câteva soluții de depozitare eficiente, nu vom reuși să ne bucurăm de funcționalitate maximă. Câteva investiții inteligente te vor ajuta să maximizezi spațiul din bucătărie, pentru a evita un eventual haos.

Iată câteva idei de depozitare care pot fi aplicate oricărei bucătării, și care te vor face să regândești modul în care vezi această încăpere.

 Folosește spațiul de sub chiuvetă

Under sink organization ideas. Organized and functional space under the kitchen sink using under sink organizers.

Sursă: www.cleanandscentsible.com

Deși este de multe ori neglijat, acest spațiu are foarte mult potențial creativ și util. În funcție de nevoile tale, poți depozita soluții de curățenie, pubele de gunoi sau, cu ajutorul suportului potrivit, chiar și legume.

Containere transparente

Depozitare inteligentă în bucătărie

Sursă: www.thewellessentials.com

Atunci când știi exact unde se află fiecare ingredient, timpul petrecut în bucătărie se reduce, iar tu te poți bucura de mai multă libertate. Poți transforma procesul pregătirii meselor într-unul foarte relaxant, utilizând cutii și borcane transparente pentru depozitarea produselor. Totul va fi la îndemână și vei putea ține evidența cantității fiecărui ingredient, astfel că vei știi întotdeauna când să refaci stocurile.

Profită de spațiul de pe perete

Depozitare inteligentă în bucătărie

Sursă: www.shelterness.com

Dacă îți este teamă de aspectul aglomerat pe care l-ar putea da obiectele organizate la vedere, cercetările au demonstrat un singur lucru: numai obiectele aranjate haotic au redat acest sentiment de spațiu suprasolicitat.

Folosind gadget-urile potrivite poți crea sisteme de organizare impresionante. Suporturi magnetice pentru cuțite, stative pentru paharele de vin sau bare metalice pentru ustensilele de gătit – oricare dintre aceste idei de depozitare în bucătărie sunt potrivite.

Maximizează fiecare loc îngust

Depozitare inteligentă în bucătărie

Sursă: www.myamazingthings.com

Dacă ai șansa de a-ți creea bucătăria visurilor exact așa cum ți-o imaginai, poți alege să implementezi acele dulapuri verticale de dimensiuni reduse pentru a profita de fiecare centimetru. Acest gen de mobililer este foarte util mai ales pentru bucătăriile mici, și poate fi adaptat oricăror necesități.

Organizează-ți frigiderul

Depozitare inteligentă în bucătărie

Sursă: www.apartmenttherapy.com

Ar putea părea o acțiune inutilă, dar organizarea frigiderului poate salva mult timp, bani și nervi. Scenariile situațiilor inconfortabile sunt infinite, de la mâncare contaminată, la alimente expirate și mirosuri neplăcute.

Folosirea organizatoarelor din plastic atașabile pe fiecare poliță a frigiderului este soluția ideală. Te vor ajuta să grupezi alimentele eficient, să găsești rapid ceea ce cauți și să reduci risipa alimentară.

Separatoare pentru sertare

20 Impressively Organized Kitchen Drawers | Kitchn

Sursă: www.thekitchn.com

Sunt ustensile excelente care valorifică eficient spațiul din sertare. Se găsesc într-o multitudine de forme și dimensiuni, tocmai pentru a se plia pe dorințele cât mai multor persoane.

Sertare Extra

Kitchen Design Idea - Include Toe Kick Drawers In Your Cabinetry For Extra Storage

Sursă: www.thecontemporist.com

În partea de jos a mobilierului de bucătărie se află de obicei un spațiu mort. Poți exploata acest punct, adăugând un sertar de dimensiune mică. De asemenea, poți implementa un sistem de deschidere la nivelul piciorului, prin apăsare, pentru utilitate maximă.

În bucătărie, spațiul de depozitare este esențial pentru a  te putea desfășura în voie. Cu toate astea, faptul că dispui de un spațiu limitat nu trebuie să te oprească din a-l face cât se poate de util. Cu ajutorul ideilor prezentate mai sus poți îmbina aspectul estetic cu cel funcțional, în timp ce adaptezi totul după imaginația și dorințele tale.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.