Depozitarea eficientă a alimentelor în frigider constă în câteva reguli bine stabilite de către cercetătorii specializați. Oamenii adoptă acest proces în urma mai multor experiențe neplăcute de pierderi alimentare.
Indiferent că un aliment s-a alterat în urma depozitării greșite, sau că noi uităm pur și simplu alimentele în zona din spate a rafturilor, cu siguranță tuturor ni s-a întâmplat ca măcar o dată să fim nevoiți să aruncăm un aliment sigilat.
În articolul de astăzi vom descoperi împreună cum organizăm corect alimentele în frigider pentru a ne bucura de ele în cea mai bună formă a lor.

Sursă: www.intheknowmom.net
Fructele

Sursă: www.pinterest.com
Depozitarea eficientă a fructelor necesită expunere minimă la umiditate. Majoritatea frigiderelor noi proiectate au deja din fabricație un sertar unde este specificat că în interiorul lui umiditatea este redusă.
În cazul în care plănuiești să consumi anumite fructe în zilele următoare, un alt loc potrivit pentru acestea este raftul de sus al frigiderului.
Dacă însă îți dorești să le consumi în cursul următoarelor săptămâni, sertarul cu umiditate redusă este locul potrivit de depozitare.
Legumele
Sursă: www.vsj.com
La polul opus, legumele vor fi depozitate în sertarul cu umiditate crescută. De asemenea, unele frigidere vin cu această specificație, indicând întocmai zona sau sertarul potrivit.
Această depozitare este corectă doar pentru legumele a căror forma este intactă. Dacă însă ai consumat deja o parte dintr-o anumită legumă, atunci cel mai bun loc pentru a o plasa este pe raftul din mijloc.
În felul acesta, este ușor de observat și îți vei aminti să o consumi înainte de alterare.
Carnea

Sursă: www.lovefoodhatewaste.co.nz
Carnea trebuie depozitată în cea mai răcoroasă parte din frigider. Deși unele frigidere vin cu zona specială de plasare a cărnii, în general, locul potrivit este pe ultimul raft al frigiderului, în partea din spate.
Un sfat important ar fi că acest raft necesită curățare cu frecvență mai mare față de restul zonelor de depozitare.
Ouăle și lactatele

Sursă: www.mirror.co.uk
Cele mai multe persoane depozitateza laptele și ouăle pe ușa frigiderului, pentru a avea acces rapid. Cu toate acestea, ușa este cea mai caldă zonă din frigider, deci stocarea lor acolo va duce la alterare rapidă.
Cea mai potrivită depozitare este pe raftul de jos, lângă carne. Alte alimente asemănătoare precum brânzeturi, cașcavalul sau iaurtul ar trebuie depozitate, de asemenea, pe cel mai de jos raft.
Ca excepție, untul poate fi plasat pe ușa frigiderului, datorită faptului că este mai aproape de forma tartinabilă la o temperatură mai ridicată.
Semipreparatele și mâncarea gătită

Sursă: www.goodhousekeeping.com
Cea mai bună plasare pentru aceste două tipuri de alimente sunt raftul de sus și cel din mijloc. Aici avem vizibilitatea potrivită pentru a ști exact ce alimente avem în curs de consum, și avem, de asemenea, și temperatura perfectă pentru ca acestea să reziste câteva zile bune.

Sursă: www.naturefresh.ca
Un frigider organizat în mod eficient ne poate salva timp și energie. De asemenea, acoperă multe alte zone cum ar fi risipa alimentară și chiar finanțele personale.
Depozitarea corectă a alimentelor este un aspect extrem de important, el fiind esențial pentru sănătatea noastră.