Aromele tale preferate pot deveni acum semnătura casei tale. Indiferent că ne preocupă acest aspect sau nu, fiecare locuință are propriul său miros. Sunt atât de multe metode de a crea propriile odorizante naturale de cameră, încât varianta achiziționării lor din magazine nu mai prezintă rentabilitate.
De cele mai multe ori, odorizantele de cameră din comerț au un grad ridicat de toxicitate. Folosite pe termen lung, pot declanșa alergii sau alte probleme respiratorii.
Poate îți dorești să neutralizezi mirosurile mai puțin plăcute, sau doar să dai un suflu nou locuinței tale. Cu ajutorul acestor idei DIY ușor de executat acasă, poți stimula simțul olfactiv spre noi dimensiuni, sănătoase și aromatizate.
De ce obiecte ai nevoie?
Pentru a crea aceste odorizante de cameră vei avea nevoie de 4 ustensile. O sticlă cu pulverizator de tip spray, o pâlnie de dimensiuni mici, apă distilată (în lipsă, poate fi înlocuită cu apă de la robinet) și două lingurițe de alcool sau vodkă de peste 60°. Alcool-ul și vodka conțin Ethanol, substanță care ajută la dizolvarea uleiului în apă și care acționează ca un conservant.
Alege parfumul preferat
În continuare, e momentul să alegi aroma pe care o vei folosi. O sursă foarte bună de parfum sunt uleiurile esențiale, pe care le găsim într-o multitudine de variante. Aromele citrice sunt folosite pentru a ajuta la un boost de energie, în timp ce aromele ca lavanda sau mușețelul au un rezultat de relaxare și calm. Îmbină-le cu spirt sau vodkă, și testează cât mai multe ingrediente pentru a ajunge la parfumul ideal pentru tine.
Amestecă ingredientele
La final, folosește-te de pâlnie pentru a turna în sticla de tip spray cantitatea unei căni cu apă de dimensiune medie.
În funcție de cât de multă intensitate dorești să obții, poți diminua cantitatea de apă sau o poți mări. Și, pasul final – adaugă în sticlă combinația de ingrediente pe care ai obținut-o mai devreme.
Mai jos, îți prezentăm câteva dintre cele mai inspirate combinații de ingrediente, care vor induce garantat o stare de bine general în casa ta.
Pentru o aromă curată și fresh – lămâie și busuioc
Pentru o aromă revigorantă – arbore de ceai și eucalipt
Pentru o aromă relaxantă și calmă – lavandă și mușețel
Pentru o aroma care te va energiza – grapefruit, mandarină și lămâie
Acestea sunt doar câteva exemple dintr-o listă lungă de posibile odorizante. Extrem de volatile, cu siguranță pot acționa ca o adevărată terapie asupra minții și stării noastre.
Calitatea aerului respirat trebuie să fie o prioritate pe lista noastră. De aceea, este important să alegem cu atenție sursele de aromatizare. Această grijă dispare însă în momentul în care îți creezi propriile odorizante, naturale și sigure.
Datorită faptului că provin din plante sau alte ingrediente organice, aromele create acasă te vor ajuta să îți îmbunătățești stilul de viată și să te simți mai aproape de natură. Prin miros se activează stări de spirit, amintiri și emoții, așa că folosește-te de aceste resurse pentru a crea ambientul ideal.