Eficientizarea spațiilor mici – Trucuri și idei utile

by Vali
1312 views

Atunci când locuiești într-un spațiu mic, integrarea fiecărui obiect este cea mai dificilă provocare. Încercarea de a integra fiecare obiect, dublată de dorința ca totul să arate frumos este o dublă provocare. Dacă îți dorești să obții mai mult de la un spațiu restrâns, iată câteva idei care îți vin în ajutor.

Totul în dimensiunile potrivite

eficientizarea spațiilor mici

Sursă: www.tessaneustadt.com/

Poți aplica această recomandare multor obiecte, dar o sugestie care va avea impact vizibil real este să reduci dimensiunea meselor din casă. Optează pentru o masă de bucătărie rotundă, care îți va oferi spațiu suplimentar de desfășurare.

Reutilizează

eficientizarea spațiilor mici

Sursă: www.arhitecturaldigest.com

 

Investește în piese de mobilier care au funcționalitate multiplă. Atunci când spațiul este limitat și nu îți dorești să aglomerezi camera mai mult, poți reutiliza un scaun pe post de noptieră.

Ia în considerare opțiunea unei canapele extensibile care să funcționeze și ca pat. Alege câteva culori preferate și creează un decor unic , care să te reprezinte.

Uși glisante

eficientizarea spațiilor mici

Sursă: www.murphylarkin.com/

Ușile glisante cu geam din sticlă sunt o variantă excelentă pentru a salva spațiu. Faptul că sunt retractabile de-a lungul peretelui va face o mare diferență, iar modul în care lumina este dispersată în cameră prin geam va reda o adevărată senzație de loc liber, neaglomerat.

Folosește-te de oglinzi

Here's How You Can Use Mirrors To Make Your Space Look Bigger

Sursă: www.realliving.com

Probabil este printre cele mai vechi trucuri din cărțile de amenajare interioară, dar oglinzile vor face spațiul să se simtă mai mare, mai luminos și mai aerisit. Efectul de reflexie va da senzația de dimensiune infinită.

Este una dintre metodele pe care le poți folosi pentru a personaliza decorul casei tale, fără să ocupi prea mult loc inutil.

Utilizează toate suprafețele disponibile

eficientizarea spațiilor mici

Sursă: www.fantasticfrank.com

Chiar și un pervaz poate fi folosit pentru spațiu extra. Obiecte decorative, corpuri de iluminare sau alte lucruri esențiale pot fi amplasate pe aceste pervaze, acolo unde nu e loc pentru o masă reală.

Integrează luminile în decor

6 Lighting Tricks To Make Small Space Feel Bigger

Sursă: www.certified-lighting.com

Modul în care un loc este iluminat poate să ajute aspectul estetic într-o măsură impresionantă. În același timp, lipsa iluminării corecte poate face un spațiu să pară neinspirat și sufocant.

Analizează cu atenție potențialul luminii naturale din casa ta, și intervino cu iluminare artificială acolo unde simți că este cazul.

Păstrează podeaua liberă

eficientizarea spațiilor mici

Sursă: www.gomodern.co.uk

Optează pentru extindere în înălțime. Folosește aplice în locul clasicelor lampadare. Instalează polițe și etajere de-a lungul peretelui, și păstrează podeaua cât mai liberă.

Cu aceste metode de suspensie a mobilierului poți să eviți haosul și dezorganizarea cu succes.

Alege un covor de dimensiuni mari

Highland Dunes Grafton Abstract Blue Area Rug & Reviews | Wayfair

Sursă: www.wayfair.com

Decorarea unui spațiu mic presupune utilizarea iluziilor  optice pentru a inspira mai mult loc decât este în realitate. Atunci când observi un covor mic într-un spațiu mic, inevitabil ai senzația dimensiunilor reduse. Amenajarea casei cu ajutorul unui covor mare va reda un aspect impunător, și astfel, senzația de spațiu redus va dispărea.

O idee preconcepută și des întâlnită, care plutește în viziunea generală, este că spațiile mici trebuie să fie amenajate doar în sensul funcțional. Astfel, de cele mai multe ori aspectul estetic este ignorat.

Sperăm că ponturile de mai sus vin în ajutorul tău pentru a-ți optimiza spațiul la potențial maxim.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.