Ghid pentru o transformare impresionantă a curții tale

by Vali
1389 views

Dacă te-ai hotărât că a venit momentul să treci la următorul nivel cu aspectul curții tale, atunci ești în locul potrivit. O astfel de renovare nu necesită întotdeauna investiții masive pentru a obține rezultate spectaculoase. Câteodată, alegerile potrivite pentru iluminare, mobilier recondiționat și idei creative DIY sunt suficiente pentru o transformare impresionantă.

 

Covor exterior

Patio with fire pit and black and white rug. Photo by Instagram user @alexandmike

Sursă:www. instagram/alexandmike.com

Poate suna ciudat, dar o astfel de alegere ar putea fi exact ce ai nevoie pentru a obține acel element de originalitate. Ai nevoie doar de un covor de dimensiuni mari, în culorile preferate. Nu doar că va deveni punctul de atracție principal din curtea ta, dar este și o metodă simplă de a evita un proces lung de montat diferite pavele decorative. Simplu, rapid și de efect!

 

Cărarea din pietre 

Outdoor stone path lined with flowers. Photo by Instagram user @plaids.and.poppies

Sursă: www.instagram/plaids.and.poppies.com

Creează o cărare din pietre care să unească zonele principale ale curții. Va rezulta o alee cu totul deosebită, deoarece poți personaliza aspectul pietrelor după propriu plac. Pune-ți creativitatea în mișcare! Adițional, poți planta diferite flori multicolore pe marginile cărării. Poziționarea va ajuta ca acestea să devină vizibile, astfel că vor fi admirate de toți invitații tăi.

 

Relaxarea ta – funcționalitate pentru copacii mari

Green bench that wraps around a tree. Photo by Instagram user @cottagesandbungalows

Sursă: www.cottagesandbungalows.com

Dacă ești fericita posesoare a unui copac imens, cu trunchi gros și stabil, atunci poți implementa această idee cu ușurință. Construiește în jurul unui astfel de copac o băncuță din paleți de lemn. Ai nevoie de câteva cuie și o șurubelniță electrică pentru îmbinarea componentelor. Vopsește banca în culorile preferate. Opțional, poți dispune diferite perne pe suprafața acesteia. Gata! Ai acum o minunată zonă de relaxare în propria curte.

 

Picturi murale

Red and yellow flowers and a bee fence mural. Photo by Instagram user @bettysmith.art

Sursă: www.Instagram/bettysmith.art.com

Proiectarea unei picturi murale pe gardul casei tale este o altă idee ce va adăuga originalitate locului. Asigură-te că măsori corect dimensiunile și că pregătești cum trebuie suprafața gardului. Folosește acuarele rezistente la intemperiile ce pot apărea într-un spațiu descoperit, și creează propria operă de artă.

 

Elemente acvatice

The 23 Best Outdoor Fountains for Your Garden in 2020 | Gardener's Path

Sursă: www.gardenerspath.com

Deși necesită mai mult efort decât ideile prezentate mai sus rezultatul final este pe măsură. Instalarea unui iaz sau unei fântâni arteziene de mici dimeniuni va avea mai multe funcționalități, iar aspectul estetic nu poate fi egalat de nimic altceva. Câteva dintre aspectele de care ar trebui să te ocupi vor fi curățarea apei o dată la 6 luni, un plan de funcționare pe perioada iernii și eliminarea constantă a algelor care se vor depune. Deși necesită un pic mai multă implicare, acestă idei reprezintă una dintre cele mai inspirate soluții pentru o trasformare  radicală a curții tale.

 

Integrarea unei pergole

Pergola draped with floral curtains and pink flowers. Photo by Instagram user @wainwrighthousetohome

Sursă: www.wainwrighthousetohome.com

Te confrunți cu problema căldurii excesive în perioadele însorite? Acest aspect va face din bucuria de a petrece timp în aer liber un chin. Astfel că, instalarea un pergole poate soluționa această problemă. Arhitectura grădinii va avea acum o bază solidă cu ajutorul pergolelor, aceste minuni ale amenajărilor exterioare .

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.