Idei de amenajare a spațiului din curte cu pietre de tot felul

by Ioana Serban
8867 views

Adăugarea de pietre este o modalitate ușoară, cu întreținere redusă, de a spori atractivitatea curții tale. Nu ești sigur de unde să începi? Iată 10 idei de amenajare a spațiului din curte cu pietre de tot felul, pentru a vă inspira.

Creează un zid de sprijin

Folosește pietre mari pentru a crea un zid de susținere, pentru un plus de atractivitate în curte. Un zid de susținere este o idee de amenajare a spațiului din curtea din față, care poate fi realizată cu bolovani sau cu roci mari de râu, în funcție de dimensiunea peretelui.

Folosește pietre în loc de mulci

În loc să folosești mulci în straturile de flori pentru a menține buruienile la distanță, ia în considerare pietrele. Durează mai mult decât mulciul, dar asigură-te că nu le pui prea adânc. Pietrele sunt, de asemenea, excelente în prevenirea eroziunii solului.

Idei de amenajare

Idei de amenajare

Înlocuiți iarba cu pietre

Nu există nicio regulă că trebuie să crești iarbă în curtea ta. Pentru o curte cu întreținere minima, ia în considerare utilizarea pietrei. Pietrele mici creează o curte îngrijită și ordonată atunci când sunt utilizate cu pavele și arbuști mari.

Idei de amenajare

Creeaza straturi cu pietre

Creează un aspect stratificat folosind pietre mari sau pietre mici ca margine. Folosește pietre de-a lungul unei pasarele pavate sau între o grădină de flori și gazon.

Idei de amenajare

Folosește pietre mari pentru o cale

Folosește pietre mari și plate pentru a crea o cale către ușa din față. Această idee DIY de amenajare a spațiului poate fi realizată cu pietre de diferite forme, dimensiuni și culori pentru un aspect unic. Poți face drumul drept sau poți încerca un model în zig zag.

Creează un ochi de apă

Îi vei „uimi” pe cei care trec atunci când folosești pietre mari pentru a forma un ochi  de apă în curtea din față. Fie că este un râu sau o fântână, rocile pot ajuta la crearea unei caracteristici care este un loc relaxant pentru a te bucura de aer liber, adăugând în același timp un punct focal frumos pentru curtea din față.

Când vine vorba de idei de amenajare a spațiului cu pietre, nu există nicio regulă care să spună că toate pietrele trebuie să fie la fel. Încearcă să le amesteci creând o grădină stâncoasă cu pietre mari, pietre de râu și pietre mici pentru un aspect stratificat.

Utilizează pietre pentru pași

Dacă ai casa așezată în pantă, folosește pietre pentru a crea pași către ușa din față. Poți folosi un amestec de pietre și pietre de pavaj sau beton pentru trepte pentru a da intrării în casa ta un aspect unic.

Poți construi această cale atractivă de piatră cu nisip, piatră și mult mușchi.

Idei de amenajare

Folosește pietricele pentru o cale

Pietrele mici sunt un mod prietenos de a construi o cale în curtea din față. Încearcă să folosești pietre albe pentru a crea o cale de la trotuar la ușa din față sau între paturile de flori și în jurul curții.

Idei de amenajare

sursa foto: facebook.com/easydecor

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.