Idei pentru grădina – cum să înfrumuseţezi aleile

by Ioana Serban
8726 views

Înfrumuseţarea aleilor grădinilor sau a celor de pe lângă casă este o soluţie pentru a adăuga un plus de farmec şi personalitate locului. Indiferent dacă este vorba despre o alee din grădină, sau o porţiune de curte pavată pe lângă casă, dacă spaţiul are potenţial şi idei pentru grădina există.

Iată câteva idei pentru amenajarea curţii şi ce flori pentru alei ai putea utiliza.

Decorează cu flori pentru alei gardurile şi zonele pavate

Pereţii, gardurile şi zonele pietruite sau asfaltate de pe lângă casă se pot umple de culoare şi farmec dacă vei adăuga câteva ghivece cu flori pentru alei.

Coşurile atârnate cu plante curgătoare, cum ar fi lobelia, alisumul sau petuniile sunt perfecte. Pe lângă culoare, aceste flori pentru alei te vor încânta şi cu aroma lor divină. Totodată, dacă ai zone însorite, poţi lua în calcul şi câteva coşuri cu căpşuni.

Montează rafturi de grădină de-a lungul casei sau a gardului

Rafturile de grădină montate de-a lungul zidurilor sau a gardului sunt perfecte pentru a afişa flori pentru alei sau alte elemente decorative. Ideal ar fi să alegi rafturi care permit şi atârnarea ghivecelor cu flori.

Flori pentru alei, ziduri şi garduri

Plantele urcătoare, precum iedera sau trandafirii căţărători, sunt o opţiune bună pentru amenajarea curţii. Aceste plante sunt perene, nu necesită îngrijire specială şi au avantajul că se pot direcţiona şi modela pentru a crea zone umbroase foarte plăcute.

Creează un spaţiu de relaxare umbrit

Dacă ţi-ai propus să te ocupi de amenajarea curţii, realizarea unui spaţiu umbros pentru relaxare, nu ar trebui să lipsească. Aici poţi folosi plante care iubesc umbra, precum fucsia, feriga, camelia sau clopoţeii.

Adăugă ghirlande luminoase

Poţi aduce culoare în curtea ta prin afişarea ghivecelor cu flori pentru alei, dar şi cu ghirlande luminoase multicolore. Adăugarea luminilor este o idee minunată pentru a trasforma orice alee fără farmec, într-un pasaj uimitor.

Poţi utiliza ghirlandele cu beculeţe, sau surse separate de iluminat. Un perete cu lumini simple, în stil lanternă, poate fi şi el o idee interesantă.

Totodată, poţi folosi luminile licurici de Crăciun, pe care le poţi aşeza în cascadă şi poţi lua în considerare instalaţiile şi sistemele solare de iluminare pentru grădină.

Nu uita de lumânări şi felinare care sunt şi vor fi întotdeauna o idee fermecătoare pentru amenajarea curţii şi iluminare.

 

Alte idei pentru grădină

  • Pergola – Instalarea unei pergole este o treabă mai costisitoare, dar foarte utilă pentru amenajarea curţii. Aceasta îţi va crea o zonă umbrită şi, totodată, îţi va oferi spaţiu suplimentar în care să agăţi coşuri cu flori şi lumini.
  • Băncuţa – Instalarea unei băncuţe pe alee este o soluţie practică, dar şi fermecătoare. Poţi alege un loc însorit pentru aceasta şi o poţi transforma într-un spaţiu primitor cu cateva perne confortabile sau o pătură colorată. Este ideală pentru a te bucura de soare în zilele friguroase.
  • Fântână arteziană decorativă – Aleile grădinilor sunt ideale pentru a monta o fântână arteziană decorativă. Astfel te vei putea bucura de sunetul apei care curge, extrem de liniştitor şi relaxant şi, totodată, vei aduce un element important în grădina ta – apa.

Link sursa foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.