Plante de apartament care nu au nevoie de multa apă

by Ioana Serban
3015 views

Toată lumea apreciază frumusețea plantelor și florilor de interior, însă nu de multe ori cei care își doresc să dețină cât mai multe, nu au suficient timp pentru a se ocupa de ele.

Aceste plante de apartament sunt o modalitate excelentă de a stimula starea de spirit, de a adăuga culoare interioarelor și de a purifica aerul din interiorul caselor. Partea bună este că și pentru cei care nu vor să se ocupe prea mult de îngrijirea florilor de apartament există foarte multe variante din care pot alege.

Iată care sunt cele mai ușor de îngrijit plante de apartament:

1. Planta de jad (Crassula ovata)

Această plantă suculentă este deosebit de interesantă datorită structurii sale unice de tip tufiș care o face potrivită pentru a fi tunsă ca un bonsai. Și în condiții potrivite, s-ar putea să vezi chiar și florile roz. Aceste plante de apartament pot avea o nuanță roșie sau gălbui, dacă au parte de prea multă lumină solară, însă necesită foarte puțină apă în timpul verii și cu atât mai puțină iarna.

2. Oxalis (Oxalis triangularis)

Aceasta este o plantă de interior originară din Brazilia, cunoscută pentru colorația sa îndrăzneață și vibrantă, care poate varia de la violet până la purpuriu. Arată excelent într-un vas colorat deschis.

Oxalis are nevoie de lumina soarelui, așa că este perfectă pentru un loc însorit în casă!

3. Cactus Iepuraș (Opuntia microdasys)

Iconic pentru forma lui ramificată plată și pentru țepii cu aspect înșelător, dar iritant, acest cactus arată frumos, dar necesită prudență în timpul manipulării.

Dacă ești în căutarea unui cactus cu întreținere redusă pentru a îmbunătăți un interior cu temă de deșert, este greu să greșești cu acesta. Această plantă necesită multă lumină solară și apă când este uscată.

4. Aloe Vera

Pe lângă faptul ca aceste plante de apartament sunt un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii, acestea sunt extrem de ușor de îngrijit, pentru a le menține în viață.

Plantează aceste plante ornamentale rezistente în ghiveci și așează-l într-o zonă luminoasă, pentru cele mai bune rezultate. De asemenea, pot reprezenta cadouri minunate pentru prieteni!

Arată excelent în aproape orice tip de ghiveci și în orice tip de interior, căci sunt extrem de flexibile.

5. Copacul dragonului (Dracaena marginata)

Când vine vorba de plante de casă asemănătoare cu arborii, este greu să găsești opțiuni de întreținere redusă, dar Dracaena marginata este excepția de la regulă.

De multe ori poți aștepta până când solul este uscat pentru a-l uda, așa că este excelent pentru birouri și colțuri îndepărtate ale casei care s-ar putea să nu atragă prea multă atenție.

Lumina indirectă și temperatura constantă vor ajuta această plantă să crească mai puternică. Fii pregătit doar la schimbarea ghiveciului, căci aceste plante de apartament au rădăcini cu creștere rapidă.

6. Planta șarpelui sau limba soacrei (Sansevieria Laurentii)

Ceea ce majoritatea oamenilor cunosc ca planta șarpelui sau limba soacrei, dar cunoscută oficial sub numele de Sansevieria Laurentii, este o plantă deosebit de rezistentă și distinctivă, cu un aspect contrastant ridicat, care este imposibil de ignorat. Aceste plante de apartament cresc destul de înalte și sunt ideale pentru a fi poziționate pe mesele joase.

Aceste plante de apartament  sunt tolerante cu o udare ușoară și neregulată, de aceea sunt considerate aproape indestructibile de mulți.

7. Iedera (Hedera)

Iedera arată minunat într-o varietate de tipuri de ghivece, de la piedestale la suporturi agățate și chiar boluri mari de beton și alte piese decorative. Este greu să greșești atunci când poziționezi o plantă care are frunze atât de spectaculos de colorate!

8. Anthurium

Un ghiveci cu Anthurium este deosebit de popular datorită înfloririlor sale persistente, constante și florilor roșii de ceară atrăgătoare. Oaspeții nu vor crede că este real!

Atunci când vine vorba despre îngrijirea plantelor de apartament de acest tip, este important să eviți lumina directă a soarelui și să lași solul să se usuce ușor între fiecare udare.

Sursa foto: 

Articole asemănătoare

1 comment

4 plante care vor supraviețui frigului din timpul iernii - Idei pentru Casa Ta January 6, 2022 - 7:09 pm

[…] Plante de apartament care nu au nevoie de multa apă […]

Reply

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.