Platouri cu aperitive pentru Paște – simple, rapide și delicioase

by Vali
3967 views

Sigur că felurile principale cu ouă roșii, miel sau cozonac sunt vedetele oricărei mese de Paște, dar aperitivele vor fi întotdeauna cele care deschid festivitatea.

Ele vor seta primele impresii culinare în rândul invitaților. Îți garantăm că șansele să o dai în bară cu  aceste 5 idei de aperitive delicioase sunt mici.

Ideile de ornare a acestor aperitive vor face ca mâncarea să pară sofisticată, ca și cum ai fi investit mult timp în realizarea lor. În realitate, platourile prezentate sunt simple și rapid de făcut, dar impresionante vizual.

Să începem!

Platoul de bruschete

Best Bruschetta Recipe - How to Make Bruschetta

Sursă: www.delish.com

ornarea platourilor de Paște

Sursă: www.reluctantentertainer.com

Bruschetele sunt întotdeauna o alegere potrivită pentru petreceri sau mese în familie. Posibilitățile sunt infinite, dar cele mai potrivite variante sunt bruschetele cu roșii, cele clasice, sau bruschetele cu brânzeturi.

Ideea acestui aperitiv este că poți asigura cel puțin o gustare pe gustul tuturor. Vegetarieni? Bruschete fără carne. Intoleranți la lactoză? Bruschete pe bază de legume. Iubitori de brânzeturi? Le poți oferi zeci de variante.

În ornarea acestui platou trebuie să ținem cont doar de accesibilitate. Recomandăm plasarea bruschetelor una lângă cealaltă, astfel încât să poată fi extrase cu ușurință.

Este o opțiune ideală, făcută rapid și pe placul întregii familii.

Platoul tradițional cu mezeluri

ornarea platourilor de Paște

Sursă: www.bucatarul.eu

ornarea platourilor de Paște

Sursă: www.apitotal.ro

Îl știm cu toții. Este nelipsit de pe mesele de Paște ale românilor și este de obicei preferatul tuturor. Pentru acest aperitiv recomandăm dispunerea clasică, în cerc.

Alege mezelurile preferate și o farfurie rotundă. Urmează cercul natural al farfuriei și plasează mezelurile astfel încât să formezi cercuri din ce în ce mai mici. Mai sus sunt câteva imagini pentru exemplificare.

Mini Brioșe

Mini Pizza Muffin Tin Appetizers

Sursă: www.acultivatednest.com

8 Bite-Sized Appetizers You Can Make in a Mini Muffin Tin | Real Simple

Sursă: www.realsimple.com

pancake mini muffins with maple syrup dipping sauce

Sursă: www.thepioneerwoman.com

Un aperitiv care poate fi și dulce și sărat este întotdeauna apreciat atât de copii, cât și de adulți. Această mică gustare este de asemenea foarte ușor de făcut.

Urmăm rețeta preferată de brioșe, apoi le tăiem în bucățele mici astfel încât să poată fi ușor de manevrat.

Sugestia de ornare potrivită este dispunerea mini brioșelor pe o farfurie întinsă și plasarea în mijlocul ei a unui recipient cu siropul sau sosul preferat.

Platoul de patiserii

Easy Puff Pastry Appetizer with Goat Cheese - Modern Glam

Sursă: www.modernglam.com

ornarea platourilor de Paște

Sursă: www.cookingonthefrontburners.com

Plăcinte cu brânză, pogăcele cu cașcaval, mini-langoși sau sărățele –  toate sunt de nelipsit pentru un meniu complet al aperitivelor. Din nou, în funcție de cum alegi să le faci sunt potrivite oricărei restricții alimentare.

Aranjarea platoului se face în mod egal. Acesta se împarte cu o linie imaginară în atâtea părți câte sortimente de gustări avem.

Membrii familiei tale le vor iubi.

Platoul Iepurașului

ornarea platourilor de Paște

Sursă: www.tasteofhome.com

ornarea platourilor de Paște

Sursă: www.pioneerwoman.com

Tematica acestui platou este la libera alegere. Că optezi pentru un platou de legume, brânzeturi, ouă umplute sau fructe aici importantă este creativitatea ta.

După ce alegi tipul de gustare, lasă-ți imaginația liberă și creează cu ajutorul alimentelor forma unui iepuraș. Deși necesită un pic mai mult timp, rezultatul final va fi impresionant. Va fi vedeta întregii mese, iar copiii vor fi cuceriți.

Aceste aperitive festive pentru ocazia Paștelui sunt foarte ușor de realizat. Cu o prezentare de excpeție și costuri puține obținem  aperitive simple, aspectuoase și delicioase.

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.