Sfaturi pentru alegerea gresiei și faianței pentru o bucătărie modernă

by Ioana Serban
2060 views

Dintre toate încăperile din casă, bucătăria este zona în care poți schimba total aspectul cu ajutorul gresiei și faianței. Disponibile în forme, dimensiuni și aplicații infinite, atunci când vine vorba despre amenajare bucătărie modernă, alegerea gresiei este adesea o experiență descurajantă.

Dacă ești în mijlocul amenajării sau proiectării unei noi bucătării moderne, este probabil să cheltuiești deja o sumă considerabilă de bani pentru schimbări structurale, dulapuri și aparate. Desigur, poate fi tentant să scazi costurile atunci când alegi plăcile moderne de bucătărie. Adesea, este mișcare corectă. Dar ia în considerare importanța gresiei și faianței pentru schimbarea totală a aspectului general al încăperii.

Iată câteva idei pentru casă de care să ții cont când alegi diferitele plăci de care ai nevoie în bucătăria ta:

1. Stabilește unde o să aplici gresia și faianța

Înainte de a lua în considerare ce să cumperi, trebuie să decizi ce suprafețe vor fi acoperite de gresie și faianță. Plăcile sunt adesea folosite ca decorațiuni interioare atunci când sunt aplicate pe zonele dintre dulapurile superioare și cele inferioare.

Plăcile moderne sunt, de asemenea, o alegere populară pentru blaturi, și, desigur, podele . Poate părea evident, dar dacă te vei gândi din timp unde le aplici, vei scăpa de multă dramă mai târziu.

2. Ia în considerare diferențele dintre materiale

Când cineva spune cuvântul „gresie”, cei mai mulți oameni se gândesc la modelele de ceramică sau porțelan. De fapt, cuvântul „gresie” se poate referi la tot felul de materiale. Atâta timp cât poate fi aplicată în rânduri sau blocuri pe o suprafață plană, este o gresie.

Într-o bucătărie modernă, opțiunile pe care le ai sunt vaste – de la piatră, plută, linoleum la bambus, sticlă și, desigur, ceramică și porțelan. Știind unde o să o aplici, va fi mult mai ușor să alegi materialul din care este realizată.

3. Decide cât să cheltui

Plăcile de gresie și faianță sunt disponibile în toate marginile de preț imaginabile. Deci, să știi care este bugetul disponibil pentru amenajare bucătărie ar trebui să fie un punct de plecare natural. Plăcile de vinil, de exemplu, sunt mai puțin costisitoare, în timp ce plăcile ceramice realizate la comandă sunt adesea costisitoare.

După ce ai redus alegerile, luarea unei decizii va fi mult mai ușoară.

4. Păstrează-ți stilul de viață

Majoritatea plăcilor de gresie de bucătărie decente sunt destul de rezistente. Însă ar trebui să iei în considerare modul în care folosești bucătăria și să alegi faianță și gresia în consecință.

Plăcile ceramice pot face față căldurii vaselor și tigăilor fierbinți, în timp ce, în mod evident, linoleumul nu poate. Plăcile de pardoseală din vinil sunt mai puțin durabile decât piatra, dar chiar ai nevoie de plăci care vor trece testul timpului?

Întreabă-te cum vei folosi spațiul, iar răspunsurile vor deveni evidente.

5. Selectează dimensiunea corectă

O tendință populară de gresie pentru amenajare bucătărie este folosirea de plăci dreptunghiulare uriașe. Motivele pentru aceasta alegere este evidentă. Plăci mai mari înseamnă mai puține articulații și un sentiment accentuat de sofisticare.

Aceste plăci vor trebui să fie puse de către un profesionist, deoarece plăcile grele sunt dificile și periculoase de deplasat.

Când așezi gresia, ia în considerare și orientarea. Pentru a face o bucătărie să se simtă modernă, fii diferit și montează plăcile pe verticală. Pentru un aspect mai conservator, optează pentru un model standard.

Iată diferite tipuri de gresie și faianță care să te inspire:

Link sursa foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.