Întotdeauna este momentul potrivit pentru a prepara o rețetă de tartă cu fructe, colorată și realizată cu o crustă dulce, incredibilă, o cremă cu mascarpone și sortimentul preferat de fructe.
Aceste tarte cu fructe sunt ușor diferite de acele rețete prăjituri clasice cu fructe franceze. Tartele de fructe franceze sunt de obicei făcute cu aluat dulce și umplute cu frișcă amestecată cu cremă tradițională de patiserie. Însă este mereu momentul pentru a apela la idei practice în bucătărie, astfel încât să nu fie nevoie să petreci prea mult timp gătind.
Ce trebuie să știi despre crustă?
Aceste tarte cu fructe proaspete (prune, caise, căpșuni, zmeură, afine, etc) sunt făcute cu o crustă ușoară, care poate fi făcută fără mixer și care se va topi în gură. Are o textură fină moale, care este aproape ca un cookie. Da, există mult unt acolo, dar nu vei regreta gustul!
Pentru a face aluatul, este important să folosești unt la temperatura camerei! Acest lucru îți va permite să amesteci ușor untul cu zahărul și oul. După ce formezi aluatul într-o bilă, îl poți presa în tava pentru tarta. Poți folosi forme mai mici sau o tigaie dreptunghiulară.
După ce ai pus crusta în tavă sau tigaie, asigură-te că o întinzi foarte bine inclusiv pe laturi, cu o furculiță. Acest lucru împiedică crusta să nu fie prea pufoasă la cuptor. Ține crustele timp de 10-12 minute la 175° C și lasă-le să se răcească.
De asemenea, crusta poate fi făcută din timp și depozitată într-un recipient etanș, dacă dorești să o umpli a doua zi.
Crema pentru tarta cu fructe
Umplutura acestor tarte cu fructe este un amestec simplu de brânză mascarpone și frișcă, aromat cu puțină vanilie și zahăr. Frișca bătută oferă o textură plăcută cremei, dar dacă dorești să o eviți, poți să dublezi cantitatea de mascarpone. Poți adăuga în cremă vanilie sau alte arome, cum ar fi coaja de lămâie sau un strop din lichiorul preferat!
Topping-ul de fructe
Folosește orice combinație de fructe preferi! Struguri, kiwi, prune, zmeură, afine, mure, caise, ananas, felii de portocale! Doar asigură-te că usuci fructele de pădure înainte de a le folosi sau culoarea se va transfera în cremă, făcând-o să pară mai puțin frumoasă.
De asemenea, este recomandat să folosești o glazură specială la final. Este complet opțional, dar aceasta va face ca tarta să arate profesional și, de asemenea, adaugă o strălucire apetisantă fructelor.
Ingrediente necesare:
Pentru crustă:
- 11 linguri unt nesărat
- 1/3 cană zahăr
- 1 gălbenuș de ou
- ¼ lingură de sare
- 1 ½ cană făină
Pentru cremă:
- 1/2 cană mascarpone
- 1/2 cană smântână grasă
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 lingurita vanilie
Sortiment de fructe proaspete
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180 ° C.
Într-un bol, amestecă untul și zahărul bine cu o lingură mare de lemn, apoi adaugă gălbenușul și sarea.
Adaugă făina în compoziție și amestecă până când aluatul se îmbină perfect. Este posibil să fie nevoie să îți folosești mâinile.
Transferă aluatul într-o tava dreptunghiulară de 13 cm cu fund detașabil sau în 6 forme de tarte cu fructe mici.
Apasă aluatul uniform în partea de jos și pe lateralele tăvii. Îndepărtează excesul de aluat de pe marginea tăvii. Folosind o furculiță, trage câteva linii peste aluat pentru a nu se umfla.
Așează tarta pe o foaie de copt și ține-o la cuptor pe un suport inferior timp de aproximativ 10-12 minute. După ce o vei scoate din cuptor, trebuie să o lași să se răcească complet.
Într-un bol mare sau în vasul unui mixer electric, bate smântâna până se transformă în frișcă și pune-o deoparte. Amestecă crema de brânză mascarpone, zahărul și vanilia cu o lingură, până devine netedă și cremoasă, iar apoi amestecă acea compoziție cu frișca.
Întinde amestecul de cremă în crustele de tartă răcite. Peste cremă se aranjează fructele proaspete și apoi se pune glazura.