Vrei o casă curată? Folosește soluții bio de curățare create chiar de tine!

by Ioana Serban
627 views

Unele dintre obiectele din cămară (cum ar fi bicarbonatul de sodiu și oțetul) funcționează ca substanțe de curățare eficiente și, chiar mai bine, nu costă aproape nimic. Așa că data viitoare când te apuci de curățenie, nu fugi la magazin, ci încearcă câteva soluții bio pentru curățare, amestecând unele dintre aceste produse de uz casnic. Vei vedea că sunt foarte eficiente și îți vor păstra portofelul fericit.

Sfat important de siguranță : Nu combina niciodată soluțiile pentru curățarea casei pe bază de amoniac cu înălbitorul cu clor sau produsele care conțin înălbitor, cum ar fi detergentul pentru mașina de spălat vase. Gazele pe care le vor crea sunt extrem de periculoase.

Înainte de a amesteca, citește etichetele produselor. Etichetează întotdeauna orice sticlă de soluții DIY cu toate ingredientele din interior. În cazul în care un copil sau animal ajunge la ele, este important să știi ce conține amestecul.

Soluție universală parfumată, iată de ce ai nevoie:

 • O parte oțet
 • O parte apă
 • Coajă de lămâie
 • Crenguțe de rozmarin

Combină ingredientele de mai sus, toarnă-le într-o sticlă cu pulverizator, agită și apoi lasă să infuzeze o săptămână înainte de utilizare. Odată terminat, poți utiliza soluția bio pentru curățare pentru a îndepărta petele dure de apă, a curăța coșurile de gunoi, a șterge pete de pe perete și multe altele.

Pe lângă un parfum proaspăt, coaja de lămâie poate ajuta la creșterea puterii de curățare a casei.

Atenție : nu folosi substanțe de curățare acidă pe granit, deoarece acestea vor deteriora piatra.

Soluție pentru bucătărie și dezodorizant

De ce ai nevoie:

 • 4 linguri bicarbonat de sodiu
 • 1 sfert de apă caldă

Pentru a curăța contoarele, aparatele și interiorul frigiderului, tot ce ai nevoie este bicarbonatul de sodiu. Această soluție pentru curățarea casei este un dezodorizant excelent și poate fi folosită pentru a oferi strălucire chiuvetelor și aparatelor din oțel inoxidabil.

Pentru a dezodoriza suprafețele, utilizează soluția de mai sus sau toarnă bicarbonat de sodiu direct din cutie și în scurgeri sau în coșul de gunoi pentru a elimina mirosurile. Pentru a străluci și a elimina petele de pe oțelul inoxidabil, fă o pastă cu bicarbonat de sodă și apă. Aplică amestecul cu o cârpă umedă și freacă ușor. Se clătește și se usucă.

Soluție de geamuri DIY

De ce ai nevoie:

 • 2 căni de apă
 • 1/2 cană oțet alb sau cidru
 • 1/4 cană alcool 70% concentrație
 • 1 – 2 picături de ulei esențial de portocale pentru miros (opțional)

Data viitoare când trebuie să îți speli geamurile și oglinzile, combină aceste ingrediente și toarnă-le într-o sticlă cu pulverizator.

Sugestie: nu curăța geamurile într-o zi caldă și însorită, deoarece soluția se va usca prea repede și va lăsa foarte multe dungi. Pentru oglinzi, pulverizează soluția pe un prosop de hârtie sau o cârpă moale înainte de a șterge.

Soluție naturală puternică

De ce ai nevoie:

 • 1/2 lămâie
 • 1/2 cană de borax

Petele de rugină de pe chiuvete și căzile din porțelan sau email nu sunt potrivite pentru acest produs de curățare. Scufundă lămâia în borax și freacă suprafața, apoi clătește. (Acest lucru nu este sigur pentru marmură sau granit.)

Soluție pentru grăsimi DIY

De ce ai nevoie:

 • 1/2 cană de amoniac

Amoniacul conține detergent care ajută la îndepărtarea murdăriei dure. Se amestecă 1/2 cană cu suficientă apă pentru a umple un recipient.

Apoi curăță rafturile cuptorului, hota de aragaz și grătarul, scufundând un burete în soluție și ștergând pe suprafață înainte de a clăti cu apă limpede. De asemenea, poți înmuia rafturile pentru cuptor și grătarul direct în amestec, cu puțin amoniac în plus, dacă sunt deosebit de murdare.

Soluție naturală pentru piatră

De ce ai nevoie:

 • 2 picături soluție de spălat vasele
 • 2 căni de apă caldă

Amestecă detergentul de spălat vase cu apa data viitoare când vrei să cureți blaturile din piatră naturală cu soluții bio pentru curățare casă. Întinde soluția cu ajutorul unui burete și clătește complet pentru a îndepărta reziduurile de săpun.

Atenție: nu folosi niciodată oțet, lămâie sau orice alt produs de curățare acidă pe suprafețele de marmură sau granit, căci se vor deteriora.

Sursa foto

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.