Tutorial pas cu pas: cum să-ți faci singură o saltea pentru locul de citit în numai 20 de minute

by Ioana Serban
2623 views

Ferestrele mari sunt spectaculoase în orice locuință pentru că vei avea lumină naturală pe tot parcursul zilei, și apoi îți oferă multiple soluții de amenajare și decorare.

Locuințele vechi, care au pereți groși, îți vor oferi spații generoase la pervazuri astfel încât să-ți poți amenaja un loc super confortabil pentru citit in timpul zilei.

Pentru a-ți amenaja un astfel de loc nu ai nevoie de foarte multe lucruri sau de un buget colosal. Ai nevoie doar de o saltea pe măsura pervazului, câteva pernuțe decorative și o pătură moale și pufoasă.

Ai nevoie de:

1. Spumă de o grosime minimă de 7 cm, dacă este mai subțire nu va fi la fel de confortabilă

2. O bucată de material la alegere (poate fi o draperie pe care nu o mai folosești sau material folosit la tapițat canapelele)

3. Ace de siguranță

4. Centimetru de croitorie sau o ruletă cu care să faci măsurătorile

5. Un instrument de tăiat spuma

Pasul 1:

Măsoară pervazul extrem de exact: lungime și adâncime. Perna trebuie să se potrivească perfect, nici prea scurtă, nici prea îngustă, altfel se va mișca de colo colo când te așezi.

Folosește măsurătorile pentru a calcula de cât material ai nevoie. La grosimea de 7 cm a spumei vei avea nevoie ca materialul să fie cu 10 cm mai lung decât lungimea saltelei și de 2 ori și jumătate lățimea.

Pasul 2:

Taie spuma conform măsurătorilor. S-ar putea să fie puțin dificil din cauza grosimii, însă trasează o linie acolo unde trebuie să tai și încearcă sa nu depășești linia.

Procedează la fel și cu materialul, taie-l conform măsurătorii.

Pasul 3:

Acum urmează partea ușoara: întinde materialul pe o suprafață curată cu fața în jos. Așează spuma în mijloc și apoi pune o parte de material peste și fixează cu ace. Trece și partea cealaltă peste si procedează la fel.

Apoi va trebui să înfășurați părțile laterale și să le prindeți la fel, cu acele de siguranță. Începeți cu o parte, trageți bine materialul încât spuma să fie extrem de bine acoperită și fără cute și prindeți cu ace. Procedați la fel și pe partea cealaltă.

Și gata…salteaua este gata!

Folosirea acelor de siguranță îți oferă flexibilitatea de a schimba materialul oricând dorești, în funcție de ocazie: poți alege tematică de Crăciun, de Paște, de primăvară, cu tema marină sau orice altceva te bine dispune.

În plus, vei schimba instant atmosfera în casă cu acest truc rapid și ieftin.

Pasul 4:

Așeaza salteaua pe pervazul ferestrei cu acele in jos și decorează după cum dorești. Pune pernuțe colorate pentru un plus de confort, ia-ti și o păturică pufoasă și călduroasă și gata…e timpul să te relaxezi și sa admiri peisajul de afară.

După cum puteți vedea, salteaua este extrem de confortabila pentru orice musafir.

Sursă articol

Articole asemănătoare

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. DA, ACCEPT TOATE Citeste mai multe

Susține-ne cu un Like!

Descoperă idei utile și practice pentru casa și grădina ta.